Мнение от Labros »

Как ще ти бият печат и направят проверката на багажа без да те събудят :?:
Всяка държава си има особености. Който отива на гости, трябва да се съобразява с навиците и привичките на домакините.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

VESO написа:Точно на това се изненадах - както Турция , така и Сърбия не са членки на ЕС и пресичането на границата би следвало да е съпроводено с трудности.Но защо при едните проверяват директно във вагона , без да будят хората , а при другите карат да слизаш на перона и да обхождаш гарата до мястото за удряне на печати.Това не мога да разбера.
В Сърбия много често дори и не те будят. Паспортите ги взема шафнера и така всичко минава тихо и мирно. Някои шафнери не събират паспорти но и тогава нещата минават бързо. Според мен, може да помислим за:

:arrow: Пътуване до Солун и обратно с 361/362;
:arrow: Пътуване до Букурещ с 382/383;
:arrow: Пътуване до Белград с 292/293;

В последните два случая, пътуването по нищо не се различава от нощна разходка Сф - Ва - Сф :lol:
64.19

Мнение от rexkos »

lok45111 написа: :arrow: Пътуване до Солун и обратно с 361/362;
По-добре е да се върнем с 462, тъй като 362 пристига по никое време. А пък за форумци, живеещи извън София, ще е още по-абсурдно пристигането в столицата с този влак, понеже няма никакви връзки с други влакове.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Точно за такава ситуация си ми разказвали - тръгва влакът от София , а шафнерът още при настаняването на пътниците събира международните паспорти.Тогава на Драгоман се качваха митничарите и той предаваше документите на тях.Те ги проверяваха щателно , след което му ги връщаха , без дори да будят хората от вагона.Какво пречи и с турците да е така , но те държат хората от целия влак да слязат долу , а веднъж дори видях как един униформен с куче се качи във вагона от едната врата и слезе през другата.Обходи го за няколко минути.

За пътуване до Θεσσαλόνικη съм съгласен , но проблемът е , че идвам в София доста късно и от новото разписание , единственият влак за някъде , който ще мога да хвана е 2627.Ако ми се пътува още , мога да направя един рейд до Варна , но ще съм толкова изморен от пътуването , че надали ще искам.А и връзката е за няколко минути , тъй че и спален вагон няма да успея да си взема. :D
Освен това 462 / 463 са с вагони с отварящи се прозорци.На "Ampz"и "Bmpz"-тата не им се отварят и няма да е никак подходящо за правене на снимки.Пък и ако си вземаме билети няколко души наведнъж , номерата на местата може да се паднат в едно купе.

Мнение от Labros »

... може и да вземем групов билет.

На границата компетентните органи ще си правят каквото си искат. Даже и гол може да те съблечат ако решат.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Labros написа:... може и да вземем групов билет.

На границата компетентните органи ще си правят каквото си искат. Даже и гол може да те съблечат ако решат.
Ами точно за това и казвам.Ако решат на Kapikule да пуснат влака - да , но ако започнат с техните съмнения за наркотици и там др. подобни , задържат целия влак за часове.

Груповият билет с колко е по - евтин?

Мнение от Labros »

Ако решат на Kapikule да пуснат влака - да , но ако започнат с техните съмнения за наркотици и там др. подобни , задържат целия влак за часове.
А за какво е тая пуста граница :?: Нали трябва да се види кой какво пренася, какво има в багажа... Какво е това- Ако решат... Влака си има разписание, което при уважителни причини може да бъде нарушено. Излиза, че който когато му е кеф и пуска влака. Той може да стои и 3 дни на границата...
Впрочем, ако се усъмнят нещо и по рейсовете правят същото- щателна проверка на всички пътници и багажа им.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

За предложените от Марио 3 пътувания съм напълно съгласен, ще се радвам да присъствам, ще ми е интересно и от полза. 8)
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Nikss написа:За предложените от Марио 3 пътувания съм напълно съгласен, ще се радвам да присъствам, ще ми е интересно и от полза. 8)
Като най - евтин вариант, в момента София - Солун - София ще е вероятната дестинация на задграничното форумно пътуване. А и в Солун има какво да се види.
64.19
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Подкрепям ! Но това пътуване трябва да се осъществи в топло време / предполагам май месец е добре / за да може да се виси на прозорците и да се снима свободно !В това отношение мисля предложението на Рекскос е най-удачно !

Мнение от Labros »

Солун... си е най-красив пролетно време :wink:
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Подкрепям Лаброс :) Солун е наистина красив пролетно време и трябва да се види. Дори едно оставане за спане там не е непосилен разход, стига да знае, човек де да иде.

Но иначе Аристотелис площада, рибния пазар, Бялата Кула, Св. Димитър пък дори и ТВ Кулата трябва да се видят. А за интересуващите се от пътна инфра - околовръстното е наиситна впечатляващо.

Но защо не направим пътуване София–Свиленград-Дедеагач (Александруполис) - Солун - София. Така ще бъде интересно да се обиколи цяла Беломорска Тракия и Македония.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Мнение от rexkos »

Ако пътуването е през май, мен ме отпишете. Абитуриентски бал, матури.... На мен ще ми е удобно през юни, втората половина на юли и през целия август. :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

NiGhtPiSH написа:...
Но защо не направим пътуване София–Свиленград-Дедеагач (Александруполис) - Солун - София. Така ще бъде интересно да се обиколи цяла Беломорска Тракия и Македония.
Финансовата причина е много силна. 8)

Мнение от Labros »

Идеята на Иван е добра. Нека обаче да му дойде времето... от сега да мислим за напролет... няма файда. Въобще до сега цялата тема си е разтягане на локуми... :lol: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни мероприятия и събития | Forum activities and events”

Информация