Мнение от veselintodorov »

Обръщателят на снимката изглежда малко пропаднал сигорно нее проблем това за преминаването, само да можи да се ореди въпроса със стрелките ако трябва да се местят машини все някак си ше се направи само да са съгласят от депо Септември за съдействие. :)
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

http://locopage.fotopic.net/c1767386_61.html

От последната голяма атракция :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Тези направо ме смаяха на колко места са ходили. Включително и до Златна Панега.А да видиш локомотив на БЖК на Петрич си е направо чудо. :D
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Като почнем от Централна гара, Волуяк, Бригадир, Храбърско, Разменна и така до Дупница за по нататък не знам :). На всякъде са спирали да се снимат.

Мнение от БДЖ »

n0_aLoNe написа:Като почнем от Централна гара, Волуяк, Бригадир, Храбърско, Разменна и така до Дупница за по нататък не знам :). На всякъде са спирали да се снимат.
Не ги е срам, не харесаха Благоевград и не решиха да спрат - хем да се снимат, хем да ги снимам по-хубаво...държаха на черниче да правят среща с пътника...а защо? И те не знаят :(
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Допускам, че те знаят много добре какво и къде да искат. Иначе нямаше да наблягат на най-екзотичните и забравени линии, като пустинята и Златна Панега или лок 61 до Банкя.
Не знам как са пропуснали Гюешево, може би следвщия път.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

bdz46 написа:Допускам, че те знаят много добре какво и къде да искат. Иначе нямаше да наблягат на най-екзотичните и забравени линии, като пустинята и Златна Панега или лок 61 до Банкя.
Не знам как са пропуснали Гюешево, може би следвщия път.
И аз съм на мнение, че знаят какво искат и държат да го получат. Идната седмица, както бе обещано на "Улпия ТУРС", от името на Форум "Локомотиви" ще се отправи запитване до БДЖ - ЕАД за възможност за възстановяване на връзката с обръщателя в депо Банско с цел обезпечаване на възможността за завъртане на парен локомотив при атракционни пътувания.
64.19

Мнение от Labros »

От евентуалното реализиране на проекта и двете страни ще са доволни...

Мнение от veselintodorov »

Доволни ще са стига да има кой да свърши работата, всичко става с много бутане и усилия. 8)

Мнение от Labros »

Усилията няма да са много големи, при все, че обръщателя работи. Трябва възстановяване на връзката, както и проверка и евентуални леки ремонти на обръщателя. Бригада доброволци ще се сформира.
Администратор
Администратор

Labros написа:Усилията няма да са много големи, при все, че обръщателя работи. Трябва възстановяване на връзката, както и проверка и евентуални леки ремонти на обръщателя. Бригада доброволци ще се сформира.
И след завършване на работата, да се извадят парните музейни машини и да се набутат някъде другаде, където да не пречат. Освен това, паралелно с ремонта на обръщателя, редно е да се обърне внимание на мотрисата 82-01, която може да се приведе в годен за стационарни посещения вид.
64.19

Мнение от Labros »

Аз се притеснявам относно успеха на предприятието именно по казания по-горе пункт- музейните парни машини. Ако ще се местят ще трябва ангажирането на машина за маневра/и, както и намирането на ново място за ситуиране.
Администратор
Администратор

Labros написа:Аз се притеснявам относно успеха на предприятието именно по казания по-горе пункт- музейните парни машини. Ако ще се местят ще трябва ангажирането на машина за маневра/и, както и намирането на ново място за ситуиране.
Музейните машини могат да се дадат на празен гаров коловоз. Такива в Банско има. Машина за маневри няма защо да се ангажира - има нощуваща машина в Бно, която може да дръпне парните антики за 15 мин. преди да я приберат в едпо. Иска се желание, начини много.
64.19
Администратор
Администратор

В рамките на провелата се вчера работна среща между Администратора на Форум "Локомотиви" и Заместник - генералния директор на НК-ЖИ, г-н Тончо Караджов, бе представена и идеята за възстановяване на железопътната връзка с обръщателя в депо Банско с доброволен труд от представители на Форум "Локомотиви" във връзка с пристигнало при нас запитване от страна на фирма "Улпия турс". Г-н Караджов пое ангажимента да провери актуалното състояние и особености, като за целта още по време на срещата натовари началника на жп участък Велинград с тази задача и обеща идния Вторник, за когато е насрочена следващата среща между ръководствата на Форума и НК-ЖИ, да бъде даден отговор за възможностите за възстановяване на коловоза до обръщателя и да се премине към реални действия чрез сформиране на бригадата, която ще оказва пълно съдействие на работната група от жп участъка във ВЕлинград при възстановяване на връзката.
64.19

Мнение от Labros »

Записвам се доброволец :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни мероприятия и събития | Forum activities and events”

Информация