Най - после композицията бе докарана на 3-ти коловоз и хората с бързи крачки тръгнаха към нея.Оказа се , че вратите са заключени , а след няколко минути дежурния рък. движение дойде на перона и каза , че вагоните ще бъдат изтегли обратно , тъй като поради големия брой пътуващи ще бъде включен един допълнителен вагон.След като хвърли един поглед към стоящия на първи коловоз състав на 8615 , стана ясно какъв ще бъде допълнителния вагон , а 52-00-ката пое с вагоните към западната гърловина на гарата.След малко маневри по коловозите , резултатът беше следния.
Аз си намерих място в една от 74-ките , но ме вдигнаха 3 минути преди тръгването на влака и по ирония на съдбата , единственото свободно място , което намерих и на което седнах бе това.
Един толкова изявен противник на exDB-та да бъде спасяван в последния момент от exDB......
Жалко , а?!?.

Влакът се пукаше по шевовете с народ , а едно преминаване през коридора на купейните вагони отнемаше средно от 7 до 10 минути.След Ст. Загора и особено след Пловдив в композицията стана някакъв ад , тъй като също имаше тълпи и гъчканицата стана непоносима.За моя голяма радост , мен нямаше кой да ме вдигне , тъй като мястото от снимката , на което бях седнал няма как да се резервира.
По преценка на кондуктора от снощи , за да се поберат всички пътници , включително и качващите се от гарите (само от Ямбол бяха повече от 20) са нужни минимум 7 седящи вагона.Не по - малка населеност бе и в спалните , където от всяко купе се подаваха минимум по две глави.Определено считам , че пускането на такъв състав е абсолютен резил и пълна гавра с пътниците.Но дори и да се пише писмо , където трябва , резултатът е повече от ясен - вагони НЯМА.