Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Весо, както отметнах най вероятно ще ходим в Румъния с Ивановците.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

VESO написа:
rexkos написа:...
А времето в Русе от 90106 до 4627 е три часа и половина.
За 3 часа и половина ще си направим ли вечерна разходка в Русе - центъра , снимки пред няколко сгради..... знаеш подробности.
:D
знаем подробностите снимка пред съда, а относно Мартин и двамата Ванчовци само Saruman да им свирне и идват :roll:

П.П харесва ми варианта на Сашо
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Saruman написа:Весо, както отметнах най вероятно ще ходим в Румъния с Ивановците.
Да не би да сте си изкарали карти за пътуване с намаление? Защото иначе да се дадат толкова пари е меко казано неразумно.
И в Румъния отивам само през лятото.Не ми се иска зимата да се повтори историята със Самуил и ръката ми пак да се обездвижи.

Мнение от Vancho »

Може с ISIC ама дори румънците не успяха да ми обеснят уж пише нещо като 60 процента ама не знам.. Има отстъпки при купуване онлайн... Ще видим на БДЖ Рила някакви намаления за група май имало до 50 процента., а в Румъния ще ходим на 50 км от Букурещ с два пътнически влака и ще ни излезе точно 7 лв :) Ако има намаление до 50 процента от БДЖ ще ходим по нагоре най вероятно до Брашов с 382/383 :) На отиване с Бърз + пътнически, на връщане с пътнически. Общо 26 лв + 18 АКО е с международния смятай го 50 тина лв, което смятам че не е чак толкова много, а ще видим една обновена линия и красотата на Карпатите... :D
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Че то около 50-ина лева ще ни излезе цялото пътуване в България с около 10-тина влака , в т.ч. и такъв със задължителна резервация.Километрите , които ще навъртим можеш сам да ги изчислиш.А там само за една дестинация от 50-тина километра.А снежните преспи и навявания в Карпатите? А студа? Не , категорично в Румъния никога не бих пътувал в зимни условия.Пък такова пътуване , както го предлагате може спокойно да се осъществи през април или май.
Колко струва картата ISIC? Ако е от порядъка на 200 лв или нещо от рода на RAIL + , хич не ми я рекламирай.За едно - единствено пътуване няма да давам толкова пари.Разбирам да тръгна по Европа да пътешествам , поне в 6 или 7 държави , а то само в една съседна на България страна , където съм бил и не съм чак толкова впечатлен от тамошните влакове , за да си давам парите.

Мнение от gu6terov »

ISIC е международна студенстка карта. Трябва да си студент редовно обучение за да я имаш. Мойта струваше 5 лева.

Мнение от Vancho »

Весо, ти правиш избор, така както и ние ... На нас ни омръзна тук и искаме в Румъния, защото ходихме и ни хареса :) На пролет като ще идем пак и този път ще се возим и с частника Региотранс от Александрия до Зимнич оттам с ферибота към Свищов /2 евро на посока/
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Е това променя нещата.Не съм судент и нямам право на такава карта.Единствената алтернатива е RAIL + за лица над 26 години , която обаче ми излиза към 500 лв.Следователно няма никакъв смисъл от нея.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Карта ИСИК струва около 15 лева и се издава и на ученици. Весо не си на 50 години, че да ти се обездвижват ръцете. По си заслужава в Румъния, от колкото да даваме пари на пробитата каца.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

VESO написа:На по - миналата форумна среща , при връщане от Силистра направих следното: слязохме от DESIRO-то , когато пристигна 90106 , в който Ванчо се качи към Русе.Ние останахме да чакаме 9623 и през това време реших да направя снимка на локомотива.Свалих си ръкавицата , сложих апарата на коляното си и заснех това.Когато свърших , с безпокойство забелязах , че ръката ми бе скована от студ и не успях дори да помръдна нито един от пръстите.С другата ръка изгасих апарата и сложих обратно ръкавицата.Цялата случка стана за по - малко от минута , а рък. движение на гарата каза , че студове от -15 градуса , каквато била температурата в момента са нещо обичайно за района на Самуил по това време на годината.
Цяла седмица имах проблеми с раздвижването на ръката ми.
И преди съм съм имал такива случаи.Докторът е категоричен - проблеми със ставите , слаби капиляри и кръвоносни съдове , проблем с мускулурата на ръцете.
...Карта ИСИК струва около 15 лева и се издава и на ученици....
Нали точно това писах - не съм нито ученик , нито студент.Алтернативата ми е само една: RAIL + за лица над 26 години , струваща 500 лв.А толкова пари не давам.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Последно какво остава ? Предлагам да остане варианта на Сашо с лека корекция от моя страна. Вместо до Петрич да идем до Кулата. В момента няма гранична полиция и е удобен случая да направим няколко снимки.
Давам подробна информация за цените и влаковете с които ще се пътува. Цените съм ги изчислявал по тарифите, понеже електронния пътеводител в глупавия сайт на железниците пак не работи.
http://www.foto.bg/data/7672/medium/2011_.jpg
:wink:
Пътувай с влак - спаси природата !
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

еми какво да остане друго варианта на Сашо е просто супер, а дали ще се удължи до Кулата това не е проблем поне за мен, нека и другите си кажат мнението :roll:

Мнение от rexkos »

Кулата или Петрич за мен е все едно - ходил съм и на двете места. :wink:
Един вагон, ама пълен! (4627)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Нека да напомня , че искането на Наско е алтернативно (....ИЛИ....) , а не кумулативно (....И....).До Кулата и Петрич в рамките на деня няма как да идем.Затова избирайте една от двете гари.На мен също ми допада варинта за Кулата.
Хайде сега , подавайте заявките кой ще идва , за да знаем предварително. :)

Мнение от rexkos »

Аз със сигурност ще идвам, тъй като на 22 декември ми приключва семестърът и ще съм свободен за 27.
Предлагам датата на тръгване да е 27 декември (а не 26 декември), тъй като 26-ти е последен почивен ден и във влаковете ще е страшна лудница, а предвид недостига на вагони, направо може да се стигне и до апокалипсис в 5628, който когато е най-пълен, по закона на каръщината задължително ще е с 30-ка, а не 31-ца. :lol:
Особено ще е интересно пътуването от София до Силистра с БВ 2627 - 11 часа, прекарани в един вагон. :D
Един вагон, ама пълен! (4627)
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни мероприятия и събития | Forum activities and events”

Информация