Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

bdz46 написа:За мен по-интересно е, защо на 144 трансформатора грееше като печка, дори на празен ход, при пълноценна вентилация и работещи помпи и доколко това има принос за пожара?
45 172 е същата работа - могат да се пържат яйца върху трафа след часове работа на празен ход.
Малко вероятно ми се струва големия ток на празен ход на трафа да даде някакво влияние върху едната изправителна група. :? По-вероятната причина е да са кондензатори. Щом са я дали за възстановяване, значи вече са приключили с експертизите и би трябвало да се чуе становището на комисията.

п.п. даже, ако има връзка греенето на трафа с пожара, по-вероятно е изправителната група да е товарила трафа "на празен ход" и така да си е греел. Това ми се струва по-логично. Изправителната група 022 да товари вторичната тягова 0152 и от там трафа да грее без да е работил дълго време под тяга.
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs

Мнение от WOLFMX »

Благодаря на всички за полезната информация! :)
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

dido73 написа:по-вероятно е изправителната група да е товарила трафа "на празен ход" и така да си е греел. Това ми се струва по-логично.
Това няма как да стане, защото изправителя не е под напрежение на нулева позиция.
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

bdz46 написа:
dido73 написа:по-вероятно е изправителната група да е товарила трафа "на празен ход" и така да си е греел. Това ми се струва по-логично.
Това няма как да стане, защото изправителя не е под напрежение на нулева позиция.
Вярно, че на първичната тягова няма напрежение при "0" на АТП. #-o Тогава не може да има връзка греене на трафа и пожара в 022. :) От това което видях със сигурност пожара е тръгнал от изправителен шкаф 022. От къде точно в шкафа, трудно може да се каже.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Аз предполагам от спомагателния изправител, предвид, че се е запалил в депото, където тяговия се товари нищожно. Освен това долната част на шкафа е най-изгоряла.

Мнение от borislaviv »

dido73 написа:
bdz46 написа:
Вярно, че на първичната тягова няма напрежение при "0" на АТП. #-o Тогава не може да има връзка греене на трафа и пожара в 022. :) От това което видях със сигурност пожара е тръгнал от изправителен шкаф 022. От къде точно в шкафа, трудно може да се каже.
Но пък изправителите за спомагателните машини са под напрежение.Вярно е, че то стига само до тиристорите. А ако те са запушени, няма да има изправено напрежение. А ако има късо съединение в някой двигател, електронната защита на рекдина го хваща, още преди да изгори някой силов предпазител.Така, че и тук не може да се търси причина за запалване.
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

bdz46 написа:Аз предполагам от спомагателния изправител, предвид, че се е запалил в депото, където тяговия се товари нищожно. Освен това долната част на шкафа е най-изгоряла.
Да, като че ли долу е най-разтопено. А и е правил маневра. Не е да са карали под голям ток без вентилация.
borislaviv написа:Но пък изправителите за спомагателните машини са под напрежение.Вярно е, че то стига само до тиристорите. А ако те са запушени, няма да има изправено напрежение. А ако има късо съединение в някой двигател, електронната защита на рекдина го хваща, още преди да изгори някой силов предпазител.Така, че и тук не може да се търси причина за запалване.
Дори и да са запушени, променливата страна е под напрежение. Демек точно R-C групичките. Тия кондензатори са палили много машини и ще продължават да палят. Чувал съм от Соколов, а и от Разложки, че пръсне ли се такъв кондензатор, електролита почва да капе във вид на бенгалски огън. :bom:

Мнение от borislaviv »

Вярно е. Виждал съм с очите си като гръмне такъв кондензатор и парафина в тях започва да гори. Нали за тази цел кондензаторите ги сложиха в тавички, за да не текат надолу.И между другото се палят само чешките кондензатори. За това ние слагаме руски. Тях не съм виждал да се палят. . Понеже корпусът им е много здрав, но пък ако пробият, гърмят като бомби.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Оригиналните чешки кондензатори не са ли направени от калай? На 44 123 на 22.08.2009 г. при запалването в гара Ва след обслужване на вл.1003 бяха гръмнали точно тези кондензатори на RC групите доколкото си спомням... :?
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Nikss написа:Оригиналните чешки кондензатори не са ли направени от калай? На 44 123 на 22.08.2009 г. при запалването в гара Ва след обслужване на вл.1003 бяха гръмнали точно тези кондензатори на RC групите доколкото си спомням... :?
Калай няма как да е, защото все пак са кондензатори..

Мнение от 45-170 »

на 45-199 грееше трафа много повече,зимата не можеше да се пипне с ръка но като отиде в Русе за КР го оправиха.Може да е от запушени радиатори

Мнение от 44142 »

Панел за управление на реостата за 144 ще се вземе от 44084. Предполагам, че и токоизправителя ще е от 084.

Мнение от 44142 »

При възстановяването на 144 реостата ще се възстановява ли или ще се премахне?

Мнение от 44142 »

Бая работа си е по 144 но все пак успех на хората които се нагърбиха с възстановяването.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от amon »

Имаме един на 90% окомплектован изправител - ще използваме него. Беше скатан в Хале No5 :wink:
ОП ''Среден ремонт електровози'' - Подуене
Публикувай отговор

Обратно към “Локомотиви серия 43, 44 и 45 | Electric locomotives series 43, 44, 45”

Информация