Мнение от 44142 »

ххх
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Аз май я знам тази 41-09(lok45111 ти ми я показа май)
Хайде ако някой има повече снимки на нея да сложи линк към тях.
Много ми харесва но е вече експонат който гние ей така :(
Много ме интересуват и други подробности за нея(като на пример някакви леки и тежки катастрофи дали е имала и такива неща) :arrow:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Тони_Казичане написа:Аз май я знам тази 41-09(lok45111 ти ми я показа май)
Хайде ако някой има повече снимки на нея да сложи линк към тях.
Много ми харесва но е вече експонат който гние ей така :(
Много ме интересуват и други подробности за нея(като на пример някакви леки и тежки катастрофи дали е имала и такива неща) :arrow:
Снимките на 41 - 09 са много малко. Машината не е претърпявала катастрофи, но има в историята си два пожара. Първият е бил още докато е била игнитронна, след това отива на модернизация и се връща в България. Интересно за нея е, че е била една от малкото, на които не е била премахната реостатната спирачка. Мисля, че през осемдесетте се запалва изолация на изглаждащ реактор и машината влиза в дълъг ремонт. После продължава да работи - все още има "Р" спирачка. Така си остава до бракуването, когато уж е обявена за музеен експонат, но много от вас знаят на какво дередже е "експоната".
64.19
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Найстина,изглежда качели е от първата световна.Много в лошо състояние е вече.Просто ме е ят за нея :? :arrow:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Горката машина. Много е изстрадала за да стигне до това състояние.
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Те ще го възтановят локомотива, ако ние йм дадем пари и наши хора го направят за тяхна си сметка. На тия високо поставени лица не йм пука за това. Те гледат да лапат сумати пари за себеси. Кой те ще помисли за един стар локомотив :!: :evil: :arrow:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Както казваш ти Тони, гледат само да си правят кефа, а не ги интересува, че почти най-рядките локомотиви, а именно 41 серия гният малко по малко и скоро ще изчезнат. :evil:
Гост
Гост

Мнение от Гост »

То 41 нямаме.....Имаме един гол кош и един кош с оборудване на отоплител,и втория е модернизиран в БГ така,че пак не е 41 :?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

41 127 сега е паметник, и за отоплител не става.
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

Виждам, че 41-009 е местена в посока Сф. Все пак локомотива върви бе...измина няколко метра :lol:
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Това, че някой дизел или електровоз го е дръпнал малко не значи кой знае какво. Всичко от вътре е разграбено, прашолясало и не става за нищо. Поне колоосите са му там.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Трябва да го пазят,нали ще го подготвят за музеен експонат. :)

Мнение от Labros »

Ами поне да го докарат на външен вид,че да мяза на нещо.Пък за частите хич и не ми се мисли от къде може да се набавят.

Мнение от rexkos »

Няма как да се намерият всички части, значителна част от тях (да не кажа почти цялата) ги няма - машината е почти изцяло изтърбушена. Има някаква възможност у нас да се възстанови, но тогава машината няма да е с оригиналните си части, защото такива няма.

Мнение от Labros »

Чехите може да предлагат някаква програма за пълното възстановяване,ама май ще е адски скъпа и БДЖ няма да се навие да даде нужните кинти.Пък и да не е чак толкова скъпо възстановяването,съмнително е дали и тогава БДЖ ще се навие да даде необходимите пари.Виж ако е БЕЗПАРИ,току виж се навили....ще има пари за зула :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Електрически локомотиви серии 41 и 41М | Electric locomotives series 41 and 41M”

Информация