ххх
Последно промяна от 44142 на Съб Апр 10, 2010 10:24 pm, променено общо 1 път.

Администратор
Снимките на 41 - 09 са много малко. Машината не е претърпявала катастрофи, но има в историята си два пожара. Първият е бил още докато е била игнитронна, след това отива на модернизация и се връща в България. Интересно за нея е, че е била една от малкото, на които не е била премахната реостатната спирачка. Мисля, че през осемдесетте се запалва изолация на изглаждащ реактор и машината влиза в дълъг ремонт. После продължава да работи - все още има "Р" спирачка. Така си остава до бракуването, когато уж е обявена за музеен експонат, но много от вас знаят на какво дередже е "експоната".Тони_Казичане написа:Аз май я знам тази 41-09(lok45111 ти ми я показа май)
Хайде ако някой има повече снимки на нея да сложи линк към тях.
Много ми харесва но е вече експонат който гние ей така![]()
Много ме интересуват и други подробности за нея(като на пример някакви леки и тежки катастрофи дали е имала и такива неща)
64.19

Горката машина. Много е изстрадала за да стигне до това състояние.
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 10:07 am, променено общо 2 пъти.

Както казваш ти Тони, гледат само да си правят кефа, а не ги интересува, че почти най-рядките локомотиви, а именно 41 серия гният малко по малко и скоро ще изчезнат. 

Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 10:06 am, променено общо 2 пъти.

Това, че някой дизел или електровоз го е дръпнал малко не значи кой знае какво. Всичко от вътре е разграбено, прашолясало и не става за нищо. Поне колоосите са му там.
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 11:43 am, променено общо 1 път.

Чехите може да предлагат някаква програма за пълното възстановяване,ама май ще е адски скъпа и БДЖ няма да се навие да даде нужните кинти.Пък и да не е чак толкова скъпо възстановяването,съмнително е дали и тогава БДЖ ще се навие да даде необходимите пари.Виж ако е БЕЗПАРИ,току виж се навили....ще има пари за зула 

Информация
Модератори