Същата история е с Дианата.Вратите на 80-ката отвън естествено са заключени и се отключват само на определни места , а ако се опиташ да влезеш посредством другия вагон , веднага на входа цъфва полицай и те пита на къде отиваш , след като това е последния вагон.Ако му обясниш , че търсиш място , веднага те препраща назад с обяснението , че е изключено да имаш места за този вагон.Това се е случвало многократно.В 18-метровия на 4612 / 4613 е същата история , направило ми е впечатление , че тези неща стават от скоро , когато преди 2 години се връщахме с Наско от Бургас със "Сл.бряг" (тогава имаше инвалиден) , пътувахме съвсем спокойно в него , а там освен нас стояха и доста пътници.Друг случай - при връщането ми от Ловеч на първи януари , мин.година , от Мездра си хванах Златните и се наместих отново в инвалидния , където хората бяха седнали върху багажите си.
Още един случай - преди време
тази снимка Labros ми я бе направил в 18 метров вагон , сега в такъв не можеш да припариш , камо ли да се фотографираш.

Просто превозната бригада или представителите на "Транспортна полиция" няма да те пуснат да идеш до другия край.