няма

Мнение от RAILWAYSTATION »

я пак се замислете колко са престоите на Плевен и на ГО-лямата гара. Плевен 21:57-23:32 а на Горна от 00:44 до 02:00 ако е с 2626 или до 03:01 ако е с 2636 как ще изтърпите на тоя студ нз. Аз съм пробвал но по старото разписание когато 382 имаше връзка на ГО с 4647 за Димитровград. От там отидох с ПВ до Пловдив и от ПО с Белия кон до СФ.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Заради огромното желание да се пътува с 2654 , престоят на Плевен е без значение , хем ще отидем в топлата чакалня , хем ще разгледаме гарата , тъй като след реновирането на приемното сдание не сме били на нея.
На Горна имаме доста време , но и там нещата няма как другояче да се развият.И за да се съкратят максимално престоите в тези нощни студове , сме решили да направим следното - след пристигането с 382 , ще хванем 2626 до Червен бряг и ще се обадим на Nikss да се видим на гарата.Освен това ще заснемем нощуващия подвижен състав там , след което чакаме 2636 и с него ще се придвижим до Мездра.Така вече там имаме няколко минути за връзка.Идеята , която "desiro_94" предложи да се иде до Лом е добра и заслужава да бъде реализирана - с един куршум - три заека ( в рамките на един ден ще посетим 3 крайни гари - Лом , Видин и Берковица).

И стига вече приказки за маршрута , подавайте инфо кой ще идва.За сега сигурните сме 4-ма , още 3-ма ми писаха на Л.С. че ще гледат да се съобразят с времето си.
няма

на ГО ще имаме възможност да заснемем и МБВ 383, който ако е навреме пристига 20 минути преди БВ 2626 :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ха-ха, вий луди ли сте? Къде ще ставам в 4 часа сутринта в големия студ да идвам до гарата за некви си 50 минути? :lol: :D
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
няма

nikss ти поне си свободен може да се включиш към пътуването но питате ли ме мен има най-малко 2 причини поради, които засега не мога. Първата причина е че на 27 декември сестра ми има РД става на 45 години. Втората причина е че трябва много да чета, защото на 17 21 януари и на 4 февруари имам изпити. Поправките са на 10 12 16 а ликвидациите на 21 24 25 февруари. Така че бих могъл да съм свободен когато взема всички изпити. Все пак това са ми последните семестриални почти завършвам бакалавър. И имайте предвид че са сериозни- съвременна обща история историография и съвременна българска история. Ако дойда рискувам да се разсея и да ме скъсат :?. Въпреки това бих могъл да ви посрещна на Шумен и да си полафим макар да е за по-малко от половин час но после ще ми е мъчно че не мога да дойда :( :?

Мнение от desiro_94 »

Значи на 23.12 да се очаква крайното решение за програмата на пътуването. То няма много избор именно заради БВ 2654, но не разбрах как ще се съчетае МБВ 383 със седма линия? Дали до София и с БВ 7620 или до Мездра и с ПВ 70102? :arrow:
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Моля Весо или Наско да публикуваат последния вариант за пътуване !
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Последно подавам окончателната програма.

26-ти (неделя):
Началото на пътуването се обявява със заминаването на първите форумци от центр. гара София със "Сл.бряг" (както обичайно срещата е пред светлинните табла в 6:15). Пълният списък на влаковете е следния:
8611 до Бургас (предвидено е време за обяд в морския град) 3661 до Шумен , 2654 до Плевен , 382 до Горна Оряховица.
27-ми (понеделник):
вариант 1 - 383 до Мездра;
вариант 2 - 383 до Червен бряг , 2626 до Мездра;
вариант 3 - 2626 до Мездра;
ваирант 4 - 2626 до Червен бряг , 2636 до Мездра;
вариант 5 - 2636 до Мездра.
/вариантите са с 2 цели - избягване на големите престои по гарите на минусови температури и придобиване на впечатления от повече влакове.Така или иначе крайната цел на двата варианта е гара Мездра/

Личното ми мнение е следното: тъй като разликата между 383 и 2626 е само 12 минути , най - добре да заснемем на спокойствие международния , да хванем 2626 до Червен бряг , да снимаме нощуващият там подвижен състав и с 2636 да се предвижим до Мездра.Така хем ще придобием впечатления от повече влакове , хем на гара М няма да мръзнем на студа.

Продължавам (27-ми , понеделник)- 70102 до Брусарци , 72202 до Лом (в дунавския град е предвидено време за закуска и кафе) 72203 до Брусарци , 7620 до Видин , 7623 до Бойчиновци , 71205 до Берковица , 71206 до Бойчиновци , 7625 до София.
Тук тези от софианците , които желаят се прибират , а пред нас има следните опции:
1. Хващаме 3637 до Тулово.Оттам 4647 до Стара Загора , после 8636 до Пловдив , а тези софианци , които все още са с нас , ще имат възможността да се приберат с 1650;
2. Пловдивската група се прибираме с 8627 мирно и тихо.
Окончателното приключване на пътуването ще се обяви на 28-ми (вторник) , когато и последният участник се прибере в къщи.

Всеки от участниците е добре дошъл.Може да вземе участие както в цялото пътуване , така и в отделни негови компоненти.Сами виждате колко маршрути ще се обхванат и с колко влакове ще се пътува , тъй че ще се зарадваме да видим някое познато лице да ни приветства дори и от някоя гара.
няма

знаете ли понякога се замислям дали да не ви придружа в пътуването само с 3661 тоест в участъка от Бургас до Шумен с тази разлика че в Бургас няма да дойда със Сл. бряг тъй като не съм от Сф, а ще дойда с 3660, но не знам още зависи от настроението ми :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

За настроението не се грижи , а го остави на нас.Наско пък има много тежък изпит на 3-ти януари , но въпреки това твърдо е решил , че традициите следва да се спазват.Хвала на такива люде! =D> =D> =D>
няма

те пък са напълно луди да му слагат изпита на 3 ще трябва да учи по Коледа и Нова година. По-добре да подаде молба за отлагане на изпита. Моят изпит е далече на 17 януари не е там проблема. Проблемът е че вторият ми изпит е на 21 януари и за него е прекалено малко времето за подготовка. Докато Наско трябва да чете за един изпит аз трябва да чета за два изпита едновременно. Освен това в понеделник 27 декември сестра ми има рожден ден-става на 45 години. Как да я оставя сама? :( :? Между другото не знам дали ще се запази стачката на учениците за 3 януари? Как са се съгласили Наско и колегите му изпита да е толкова рано изобщо не знам. Ако беше в друга държава веднага щеше да има остра реакция може би и стачки... Само вижте в Гърция какво е хората не си мълчат, но ние българите сме свикнали да търпим. Ако за доцентите и асистентите на Наско датата 3 януари е удобна, то за студентите не е удобна, но кой ги пита. И ми е чудно как изпита е на 3, след като редовната изпитна сесия започва на 17 януари???
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Наско е задочно обучение , така че изпитите му са не като при редовното.А и докато аз учех право (също редовно) , сесията ни започваше от 17-ти януари , но винаги си дърпахме изпити преди сесията - някои през декември , когато свършат лекциите , други - веднага щом започне Новата година.

Но стига вече с отклонения , давайте кой ще идва последно.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Току що станах горд притежател на карта " Класик" . :lol:
Остава ми да смогна да отделя поне едно 80лв. за пътни и съм на линия !
Даже за 27 ми съм си уредил 1 ден отпуск , но това е друга тема!
Надявам се да успея и да се повозим заедно , сигурен съм , че ще е незабравимо преживяване ! 8)

П.П. Между другото попитах за пътеводители и ми казаха ,че в момента няма и очакват доставка . Това за бюрото в НДК иде реч.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Стига с тез прословути пътеводители. На гара Пл има, идете си вземете и стига коментирахте!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес и на касите на гара Пзк имаше.Струват 2.50 лв.

Пак се отклонихме от темата.
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни мероприятия и събития | Forum activities and events”

Информация