я пак се замислете колко са престоите на Плевен и на ГО-лямата гара. Плевен 21:57-23:32 а на Горна от 00:44 до 02:00 ако е с 2626 или до 03:01 ако е с 2636 как ще изтърпите на тоя студ нз. Аз съм пробвал но по старото разписание когато 382 имаше връзка на ГО с 4647 за Димитровград. От там отидох с ПВ до Пловдив и от ПО с Белия кон до СФ.
Заради огромното желание да се пътува с 2654 , престоят на Плевен е без значение , хем ще отидем в топлата чакалня , хем ще разгледаме гарата , тъй като след реновирането на приемното сдание не сме били на нея.
На Горна имаме доста време , но и там нещата няма как другояче да се развият.И за да се съкратят максимално престоите в тези нощни студове , сме решили да направим следното - след пристигането с 382 , ще хванем 2626 до Червен бряг и ще се обадим на Nikss да се видим на гарата.Освен това ще заснемем нощуващия подвижен състав там , след което чакаме 2636 и с него ще се придвижим до Мездра.Така вече там имаме няколко минути за връзка.Идеята , която "desiro_94" предложи да се иде до Лом е добра и заслужава да бъде реализирана - с един куршум - три заека ( в рамките на един ден ще посетим 3 крайни гари - Лом , Видин и Берковица).
И стига вече приказки за маршрута , подавайте инфо кой ще идва.За сега сигурните сме 4-ма , още 3-ма ми писаха на Л.С. че ще гледат да се съобразят с времето си.
На Горна имаме доста време , но и там нещата няма как другояче да се развият.И за да се съкратят максимално престоите в тези нощни студове , сме решили да направим следното - след пристигането с 382 , ще хванем 2626 до Червен бряг и ще се обадим на Nikss да се видим на гарата.Освен това ще заснемем нощуващия подвижен състав там , след което чакаме 2636 и с него ще се придвижим до Мездра.Така вече там имаме няколко минути за връзка.Идеята , която "desiro_94" предложи да се иде до Лом е добра и заслужава да бъде реализирана - с един куршум - три заека ( в рамките на един ден ще посетим 3 крайни гари - Лом , Видин и Берковица).
И стига вече приказки за маршрута , подавайте инфо кой ще идва.За сега сигурните сме 4-ма , още 3-ма ми писаха на Л.С. че ще гледат да се съобразят с времето си.

на ГО ще имаме възможност да заснемем и МБВ 383, който ако е навреме пристига 20 минути преди БВ 2626 

nikss ти поне си свободен може да се включиш към пътуването но питате ли ме мен има най-малко 2 причини поради, които засега не мога. Първата причина е че на 27 декември сестра ми има РД става на 45 години. Втората причина е че трябва много да чета, защото на 17 21 януари и на 4 февруари имам изпити. Поправките са на 10 12 16 а ликвидациите на 21 24 25 февруари. Така че бих могъл да съм свободен когато взема всички изпити. Все пак това са ми последните семестриални почти завършвам бакалавър. И имайте предвид че са сериозни- съвременна обща история историография и съвременна българска история. Ако дойда рискувам да се разсея и да ме скъсат
. Въпреки това бих могъл да ви посрещна на Шумен и да си полафим макар да е за по-малко от половин час но после ще ми е мъчно че не мога да дойда

Последно подавам окончателната програма.
26-ти (неделя):
Началото на пътуването се обявява със заминаването на първите форумци от центр. гара София със "Сл.бряг" (както обичайно срещата е пред светлинните табла в 6:15). Пълният списък на влаковете е следния:
8611 до Бургас (предвидено е време за обяд в морския град) 3661 до Шумен , 2654 до Плевен , 382 до Горна Оряховица.
27-ми (понеделник):
вариант 1 - 383 до Мездра;
вариант 2 - 383 до Червен бряг , 2626 до Мездра;
вариант 3 - 2626 до Мездра;
ваирант 4 - 2626 до Червен бряг , 2636 до Мездра;
вариант 5 - 2636 до Мездра.
/вариантите са с 2 цели - избягване на големите престои по гарите на минусови температури и придобиване на впечатления от повече влакове.Така или иначе крайната цел на двата варианта е гара Мездра/
Личното ми мнение е следното: тъй като разликата между 383 и 2626 е само 12 минути , най - добре да заснемем на спокойствие международния , да хванем 2626 до Червен бряг , да снимаме нощуващият там подвижен състав и с 2636 да се предвижим до Мездра.Така хем ще придобием впечатления от повече влакове , хем на гара М няма да мръзнем на студа.
Продължавам (27-ми , понеделник)- 70102 до Брусарци , 72202 до Лом (в дунавския град е предвидено време за закуска и кафе) 72203 до Брусарци , 7620 до Видин , 7623 до Бойчиновци , 71205 до Берковица , 71206 до Бойчиновци , 7625 до София.
Тук тези от софианците , които желаят се прибират , а пред нас има следните опции:
1. Хващаме 3637 до Тулово.Оттам 4647 до Стара Загора , после 8636 до Пловдив , а тези софианци , които все още са с нас , ще имат възможността да се приберат с 1650;
2. Пловдивската група се прибираме с 8627 мирно и тихо.
Окончателното приключване на пътуването ще се обяви на 28-ми (вторник) , когато и последният участник се прибере в къщи.
Всеки от участниците е добре дошъл.Може да вземе участие както в цялото пътуване , така и в отделни негови компоненти.Сами виждате колко маршрути ще се обхванат и с колко влакове ще се пътува , тъй че ще се зарадваме да видим някое познато лице да ни приветства дори и от някоя гара.
26-ти (неделя):
Началото на пътуването се обявява със заминаването на първите форумци от центр. гара София със "Сл.бряг" (както обичайно срещата е пред светлинните табла в 6:15). Пълният списък на влаковете е следния:
8611 до Бургас (предвидено е време за обяд в морския град) 3661 до Шумен , 2654 до Плевен , 382 до Горна Оряховица.
27-ми (понеделник):
вариант 1 - 383 до Мездра;
вариант 2 - 383 до Червен бряг , 2626 до Мездра;
вариант 3 - 2626 до Мездра;
ваирант 4 - 2626 до Червен бряг , 2636 до Мездра;
вариант 5 - 2636 до Мездра.
/вариантите са с 2 цели - избягване на големите престои по гарите на минусови температури и придобиване на впечатления от повече влакове.Така или иначе крайната цел на двата варианта е гара Мездра/
Личното ми мнение е следното: тъй като разликата между 383 и 2626 е само 12 минути , най - добре да заснемем на спокойствие международния , да хванем 2626 до Червен бряг , да снимаме нощуващият там подвижен състав и с 2636 да се предвижим до Мездра.Така хем ще придобием впечатления от повече влакове , хем на гара М няма да мръзнем на студа.
Продължавам (27-ми , понеделник)- 70102 до Брусарци , 72202 до Лом (в дунавския град е предвидено време за закуска и кафе) 72203 до Брусарци , 7620 до Видин , 7623 до Бойчиновци , 71205 до Берковица , 71206 до Бойчиновци , 7625 до София.
Тук тези от софианците , които желаят се прибират , а пред нас има следните опции:
1. Хващаме 3637 до Тулово.Оттам 4647 до Стара Загора , после 8636 до Пловдив , а тези софианци , които все още са с нас , ще имат възможността да се приберат с 1650;
2. Пловдивската група се прибираме с 8627 мирно и тихо.
Окончателното приключване на пътуването ще се обяви на 28-ми (вторник) , когато и последният участник се прибере в къщи.
Всеки от участниците е добре дошъл.Може да вземе участие както в цялото пътуване , така и в отделни негови компоненти.Сами виждате колко маршрути ще се обхванат и с колко влакове ще се пътува , тъй че ще се зарадваме да видим някое познато лице да ни приветства дори и от някоя гара.

знаете ли понякога се замислям дали да не ви придружа в пътуването само с 3661 тоест в участъка от Бургас до Шумен с тази разлика че в Бургас няма да дойда със Сл. бряг тъй като не съм от Сф, а ще дойда с 3660, но не знам още зависи от настроението ми 

те пък са напълно луди да му слагат изпита на 3 ще трябва да учи по Коледа и Нова година. По-добре да подаде молба за отлагане на изпита. Моят изпит е далече на 17 януари не е там проблема. Проблемът е че вторият ми изпит е на 21 януари и за него е прекалено малко времето за подготовка. Докато Наско трябва да чете за един изпит аз трябва да чета за два изпита едновременно. Освен това в понеделник 27 декември сестра ми има рожден ден-става на 45 години. Как да я оставя сама?
Между другото не знам дали ще се запази стачката на учениците за 3 януари? Как са се съгласили Наско и колегите му изпита да е толкова рано изобщо не знам. Ако беше в друга държава веднага щеше да има остра реакция може би и стачки... Само вижте в Гърция какво е хората не си мълчат, но ние българите сме свикнали да търпим. Ако за доцентите и асистентите на Наско датата 3 януари е удобна, то за студентите не е удобна, но кой ги пита. И ми е чудно как изпита е на 3, след като редовната изпитна сесия започва на 17 януари???

Наско е задочно обучение , така че изпитите му са не като при редовното.А и докато аз учех право (също редовно) , сесията ни започваше от 17-ти януари , но винаги си дърпахме изпити преди сесията - някои през декември , когато свършат лекциите , други - веднага щом започне Новата година.
Но стига вече с отклонения , давайте кой ще идва последно.
Но стига вече с отклонения , давайте кой ще идва последно.
Току що станах горд притежател на карта " Класик" .
Остава ми да смогна да отделя поне едно 80лв. за пътни и съм на линия !
Даже за 27 ми съм си уредил 1 ден отпуск , но това е друга тема!
Надявам се да успея и да се повозим заедно , сигурен съм , че ще е незабравимо преживяване !
П.П. Между другото попитах за пътеводители и ми казаха ,че в момента няма и очакват доставка . Това за бюрото в НДК иде реч.

Остава ми да смогна да отделя поне едно 80лв. за пътни и съм на линия !
Даже за 27 ми съм си уредил 1 ден отпуск , но това е друга тема!
Надявам се да успея и да се повозим заедно , сигурен съм , че ще е незабравимо преживяване !

П.П. Между другото попитах за пътеводители и ми казаха ,че в момента няма и очакват доставка . Това за бюрото в НДК иде реч.

Информация
Модератори