Аз винаги съм се опитвал да не преча на останалите с порока си, но за съжаление съм страстен пушач. Ако трябва да пътувам до Варна, Бургас или друга подобна дестинация, няма да издържа 6 -8 часа без цигара и това ме кара да избягвам пътуванията с влак въпреки, че обичам този вид транспорт. Смятам, че трябва да има поне по един вагон за пушачи. Може дори билетите да са значително по-скъпи, та всеки да си плаща за "дяволията". По този начин нещата ще се регламентират и правилата няма да се нарушават.
Аз пък друго си мислех,защо поне в единия салон на бистрата не се разреши тютюнопушенето-по този начин значително ще се вдигне оборота на бистрата,гаранция ви давам.Но и при полужение че нямаш право да седиш там повече от 1 час примерно,защото бай ганьо ще си купи едно кафенце от 50 ст. и от Бургас до София ще си седи вътре и ще осмърдява всичко на долнопробни качаци........
Абсолютно съм за оставане на тази забрана против тютюнопушенето във влаковете.Вчера на 03,04,2010 имаше големи скандали във влак 491 точно поради неспазване на тази забрана.
Останах много разочарован,че не го приеха закона за пушенето на обществени места.Като искат да си пушат на улицата,но във влака просто няма да мине номера ако набарам някой включително и началинк влак.

Останах много разочарован,че не го приеха закона за пушенето на обществени места.Като искат да си пушат на улицата,но във влака просто няма да мине номера ако набарам някой включително и началинк влак.

Пътувай с влак - спаси природата !
За върлите пушачи има два варианта - във влаковете за дълго разстояние , на по - големите гари , както и малки гарички за разминаване по еднопътни участъци има малко време за престой , колкото да се запали една цигара.Във влаковете на къси разстояния е безсмислено да се пуши , след като може да се издържи до час - два.
Напълно прав си,но има някои тутиунаджии които немогат да издържат и 10минути без цигара,това немога да го разбера и аз сам пушач ,като ми се пуши във влака и катос е сета за глобата от 20лв и дочаквам още 1 час..VESO написа:За върлите пушачи има два варианта - във влаковете за дълго разстояние , на по - големите гари , както и малки гарички за разминаване по еднопътни участъци има малко време за престой , колкото да се запали една цигара.Във влаковете на къси разстояния е безсмислено да се пуши , след като може да се издържи до час - два.

сега ще се пуши по-малко, нали все пак увеличиха цените на цигарите 

Обратна връзка:

Администратор

Аз точно по този повод се разправях с един кондуктор в международния 382 , който беше запалил цигара в първото купе на първия вагон , където са служебните места.Отговорът , който получих , бе че забраната важала само за пътниците и никъде не се посочвало , че важи и за превозния персонал.Аз му цитирах какво пише на стикетите , а именно: "Със заповед на министъра на транспорта се забранява тютюнопушенето във всички категории пътнически влакове" - следвателно забраната касае , както всички влакове , превозващи пътници , така и всички хора , които пътуват в тях - пътници или обслужващ персонал.Той се учуди и каза , че щял да пита началниците си , но все пак загаси цигарата.lok45111 написа:Забраните са за това - да се спазват. На някои места забелязвам една лоша тенденция, главно в ЕМВ.
Кондуктора си влиза в задната кабина и си палва тютюнец. А не важи ли и за него забраната?

Здравейте,
темата е малко стара, но реших че е по-добре да пиша тук отколкото да отварям нова.
Обикновено пътувам на дълги растояния, поне 7-8 часа и е доста неприятно за хора, като мен, които пушат доста. Слизането по гарите за по една цигара, донякъде решава проблема, но това са 2-3 цигари максимум, при положение че съм свикнал за същия период от време да пуша поне 10-тина.
Търся по-сериозно решение на проблема.
Интересува ме каква е ситуацията с електронните цигари във влаковете ?
Могат ли да ме глобят за пушене на такава, примерно в коридора ?
П.П. Кондукторите масово си пушат където им падне, тях нали няма кой да ги глоби ...
темата е малко стара, но реших че е по-добре да пиша тук отколкото да отварям нова.
Обикновено пътувам на дълги растояния, поне 7-8 часа и е доста неприятно за хора, като мен, които пушат доста. Слизането по гарите за по една цигара, донякъде решава проблема, но това са 2-3 цигари максимум, при положение че съм свикнал за същия период от време да пуша поне 10-тина.
П.П. Кондукторите масово си пушат където им падне, тях нали няма кой да ги глоби ...
Електронни цигари може да се пушат, но за всеки случай когато се качиш в влака попитай кондуктора, защото има и бамбашка служители.
П.П относно кондукторите, които се крият по тоалентните на влака и аз съм ги виждал, но какво мога да им кажа, същото е и положението с нач. влак
П.П относно кондукторите, които се крият по тоалентните на влака и аз съм ги виждал, но какво мога да им кажа, същото е и положението с нач. влак

Техник
Ако си дърпаш от ел. цигара никой нищо не би следвало да ти каже, защото вслучея ти не пушиш тютюн.gotha написа:Здравейте,
Информация
Модератори