Глобален модератор
Със сигурност ресторант, или поне аз при честите ми пътувания с тоз влак не съм попадал на бюфет. Отначало ресторантите бяха от стария тип - германски Гьорлици от 50-те години, основно ремонтирани в Дряново, доста по-късно са появиха нашите. Всъщност туй важи и за останалите експреси. Бюфет доколкото си спомням возеше Чайката заради по-късото времепътуване, също и Тракията. А през лятото ми са е случвало да видя на Златните пясъци даже и два ресторанта, защото страшно много народ пътуваше за морето и тоз влак пращеше по шевовете макар че му даваха по 14-15 вагона.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Координатор за railwaymodeling.com
Ами горе-долу параметрите на сстава са ясни. За фургона, - така или иначе ще се прави и той, но няма да присъства във влака. Зор ще е с кино вагона, дано се намерят чертежи и снимки.
При всички положения ще е хубаво да мобилизираме усилия за да успеем да направим исторически ПС, макар и в реплика.
Между другото, - зелени вагони със същите големи крила в състава на кои влакове са пътували?
При всички положения ще е хубаво да мобилизираме усилия за да успеем да направим исторически ПС, макар и в реплика.
Между другото, - зелени вагони със същите големи крила в състава на кои влакове са пътували?

Глобален модератор
Няма смисъл да правите вагони - почти всички възможни конструкции вагони са продават, трябва само да са пребоядисат и прешаблонират. Мобилизацията трябва да са насочи предимно към портмонето.Jorkata написа:Ами горе-долу параметрите на сстава са ясни. За фургона, - така или иначе ще се прави и той, но няма да присъства във влака. Зор ще е с кино вагона, дано се намерят чертежи и снимки.
Вагоните с големите крила бяха сини, точно както и сега повечето от 47-ците. Таз грозна комбинация от светло и тъмно синьо беше специално измислена заради експресите, и то най-напред за "Синия Дунав". След известно време обаче експресите почнаха да са шарят със зелени вагони, попълващи излезлите за ревизии и ремонти сини. Те пък от своя страна след пускането им обратно отиваха по най-различни влакове, даже понякога и пътнишки. Шарените влакове станаха нормална гледка - сини, зелени, с крила, без крила, важното беше да са изправни.

Глобален модератор
Ами не съм те разбрал, прощавай! То от един прост парнаджия какво искаш?Jorkata написа:Не си ме разбрал явно, за симулатор се правят, а не за стандартен моделизъм.
Ама и за симулатора мисля че могат да са намерят стандартни вагони, със сигурност са правени вече. У нас няма уникални вагони, всичко е германска конструкция. Трябва само да са пипне външния вид, мисля че е много по-лесно отколкото да го създаваш от А и Б. Аз лично не се занимавам с игри и симулатори, макар и да ми е интересно, но нямам време - истинските ми го изгълтват всичкото.

Да, лошо няма че се занимаваш с истински, моето време също е кът, но смисъла да се правят такива проекти, е че по този начин може да бъдат направени малко по-конкретни неща и всичките свързани с качеството. Каквото и да има до момента, няма нищо което да отговаря напълно на спецификата у нас, особено в миналите периоди от експлоатацията.

Администратор
Жорка,
днес във връзка с твоето питане и проект, посетих Отдел "Пътнически вагони" и получих чертежи на вагони серия 20-47 и 19-40, както и получих информация за кино - вагона. Той е бил син на цвят с жълти букви в единия край е пишело КИНО ВАГОН, базиран е на вагон серия 20-47. Прозорците са били постоянно запердени.
днес във връзка с твоето питане и проект, посетих Отдел "Пътнически вагони" и получих чертежи на вагони серия 20-47 и 19-40, както и получих информация за кино - вагона. Той е бил син на цвят с жълти букви в единия край е пишело КИНО ВАГОН, базиран е на вагон серия 20-47. Прозорците са били постоянно запердени.
64.19

Администратор

Администратор
На времето съм пътувал с този вагон. Смея да твърдя,че много бързо минаваше времето в него. Например една прожекция на филм струваше 1 лев. Вътре представляваше нещо като бюфет, като половината място беше със столове, някакви леки сгъваеми. Видеото беше от проекционен тип на доста голям екран. Отделно беше оборудван с четири прозорчени климатика и лятото беше доста прохладно. Освен това се сервираха кафе и безалкохолни.За 80-те години това беше нещо уникално за нашите условия.

Администратор
Ако можеш добре да си спомниш повече подробности и за външния вид на вагона, ще помогнем доста на Жорката!borislaviv написа:На времето съм пътувал с този вагон. Смея да твърдя,че много бързо минаваше времето в него. Например една прожекция на филм струваше 1 лев. Вътре представляваше нещо като бюфет, като половината място беше със столове, някакви леки сгъваеми. Видеото беше от проекционен тип на доста голям екран. Отделно беше оборудван с четири прозорчени климатика и лятото беше доста прохладно. Освен това се сервираха кафе и безалкохолни.За 80-те години това беше нещо уникално за нашите условия.
Например, дали всички прозорци са били налични или е имало "запълнени", къде са били климатиците, както и случайно масите не са ли били като бюфетите на 2611/2610?
64.19
Информация
Модератори