Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

Добре все пак, че има и такива машинисти, които ползват реостат, иначе нямаше и да знаем за тази спирачка. :lol:

От известно време, докато пътувам наблюдавам дали локомотивната бригада ползва реостатната спирачка. На някои влакове със софийски бригади се случва, но на такива с дупнишки не съм забелязал все още. (С влакове, обслужвани от други депа не се возя).
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Naskoni написа:От известно време, докато пътувам наблюдавам дали локомотивната бригада ползва реостатната спирачка.
По какво съдиш дали се ползва?
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Аз засега при возенето си във вагоните не съм забелязал червена машина да "ручи" в надолнищата или при спиране в гара.
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

При намаляване на скоростта на влака без да се чува падането на налягането във въздухопровода, тогава следва, че се спира с реостата. :) Защо ме караш да ти обяснявам, като съм сигурен, че го знаеш. :wink:

Да добавя, и при спиране на влака в гарата, от перона съм виждал облак жега над машината. А веднъж ме лъхна, докато висях на прозореца в другия влак.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

bdz46 написа:
Naskoni написа:От известно време, докато пътувам наблюдавам дали локомотивната бригада ползва реостатната спирачка.
По какво съдиш дали се ползва?
Еми примерно спуска голямо нанадолнище, да речем Владая.
Ако използва АВС ти ще чуеш изпускането на въздуха и триенето(и миризмата :D ) Докато при реостат пътниците просто усещат че влака намалява, поне аз следвам тази проста логика.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

42 072.9 написа:Аз засега при возенето си във вагоните не съм забелязал червена машина да "ручи" в надолнищата или при спиране в гара.
Просто на червените машини реостата не работи на всички. Пък то е и един голям реостат мани мани..
За мен реостатна спирачка е тази на Локомотиви Серия 46.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Naskoni написа:Зашо ме караш да ти обяснявам, като съм сигурен, че го знаеш. :wink:
Защото аз много пъти съм се зблуждавал по подобен начин, особено с дискови вагони. По-късно се сетих, че мога да следя манометрите за налягане в спирачните цилиндри в края на всеки вагон, които показаха доста различна реалност.
44 109.7 написа:Просто на червените машини реостата не работи на всички. Пък то е и един голям реостат мани мани..
За мен реостатна спирачка е тази на Локомотиви Серия 46.
На червените има и страшни реостати, много по-добри от на 46 200, има и много калпави, има и съвсем неработещи. Колкото машини, толкова различни реостати.
На старите 46 обаче май няма конкуренция. Друг такъв няма.
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

Според теб Владая - Горна баня може ли да се спусне само с реостат, ако е червена машина с БВ от 5-6 вагона?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Naskoni написа:Според теб Владая - Горна баня може ли да се спусне само с реостат, ако е червена машина с БВ от 5-6 вагона?
Ако се случи да е читав, 5-6 вагона няма да ги усети.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Naskoni написа:Според теб Владая - Горна баня може ли да се спусне само с реостат, ако е червена машина с БВ от 5-6 вагона?
Не мога да ти отговоря на въпроса, но ако се комбинира реостат с АВС нещата щяха да са супер.
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

bdz46 написа:
Naskoni написа:Зашо ме караш да ти обяснявам, като съм сигурен, че го знаеш. :wink:
Защото аз много пъти съм се зблуждавал по подобен начин, особено с дискови вагони. По-късно се сетих, че мога да следя манометрите за налягане в спирачните цилиндри в края на всеки вагон, които показаха доста различна реалност.
От вагоните с дискови спирачки съм се возил само в серия 74 и все пак се чува падането на налягането във въздухопровода. Нямам представа при другите серии как е, може би имаш предвид 63? Добре ме подсети да погледна какво показват манометрите следващия път. :)
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

bdz46 написа:
Ако се случи да е читав, 5-6 вагона няма да ги усети.
Точно така, забелязах чак в стрелките на Горна баня включването на въздушната спирачка.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

И аз за 74 говоря. Има някои много безшумни.
На 63 не съм им търсил манометрите. На 74 са в единия край на вагона до тоалетната.
Обратна връзка:

Мнение от Ghost »

По темата за реостатните спирачки, аз смятам че лок. 44 001/002 имат най-добра реализирана такава. Като сила 46 000 е без конкуренция. От 46 200 лок.46 208 е с най-добре работеща засега. 8)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

bdz46 написа:.....
.....На 74 са в единия край на вагона до тоалетната.
Това ли е?
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация