Програмата за компютърно билетоиздаване има недостатъци, които трябва да се изчистят в една по - нова версия. При по - задълбочен поглед установих, че при известни обстоятелства можеш ръчно да издадеш билет за влак, който не спира на дадена гара, или за гара по противоположен за маркирания влак маршрут както стана в Сашовия случай. Тези неща могат да се изчистят при желание на отдел "ИСТ" при "БДЖ - ЕАД".VESO написа:Не може , защото в програмата са вкарани само ж.п. гарите.Иначе "Самоков" на Photoshop без проблем може.
Няма да забравя как веднъж от гара Пазарджик поисках билет до Куртово Конаре , а касиерката го обърка с едно друго село (Мало Конаре , близо до Пзк) и ми каза учудено - "Че и до там ли пускаха влак?". 15 минути ми трябваха да и обяснявам.

Администратор
64.19

lok45111 написа:Това според мен е някакъв бъг в билетоиздаващата програма на гарата. Такъв билет е просто за окачане в рамка!
В случая системата е издала съобщение на потребителя, че посоченият влак не отива там, където е посочил. Отговорност на билетоиздаващият е да вземе крайното решение за издаването на билет за пътуване с този влак.
Причината за това е, че разписанията се обновяват рядко през годината. Причината - информацията се пренася по... познайте - с магнитен носител - дискети!!!
Ако системата би забранила издаване на такъв билет, когато влакът наистина си спира на въпросния ескплоатационен пункт (поради променено разписание), то пътника няма да получи билет.
В заключение бих добавил, че за възможностите на сегашната система, делегиране на въпросното решение за издаване на билет на билетоиздаващия е едно разумно решение.
Интересен влаков билет , издаден ми в Дианата 8641.

От така написаното излиза , че София е необслужвана спирка.

Последно промяна от VESO на Пет Юли 22, 2011 7:19 pm, променено общо 1 път.

В даден момент може да стане, вече има и гари на които не се издават билети! Ако касите по каквато и да е причина не успеят да те снабдят с билет - все едно няма каса и пътуваш от необслужвана спиркаVESO написа:Интересен влакове билет , издаден ми в Дианата 8641.

Администратор
Този билет е издаден по телеграма за обслужване на пътниците във влака поради невъзможност от гарата да се издадат билети - или софтуерен срив или поредната "бомба" на Централна гара. Както се вижда, билета е издаден по таблица №2 без оскъпяване и е приложено намалението с карта RAILPLUS-O, която пътника е представил.
64.19

Привет на всички,
За тези, които се интересуват от превоз на пътници в БДЖ и пътническа статистика, ще се радвам да хвърлите едно око на
http://bdzstat.com
Потребителското име е: marketing
А паролата е: bdzstat
Това е експериментална система и всички данни в нея са примерни.
За тези, които се интересуват от превоз на пътници в БДЖ и пътническа статистика, ще се радвам да хвърлите едно око на
http://bdzstat.com
Потребителското име е: marketing
А паролата е: bdzstat
Това е експериментална система и всички данни в нея са примерни.
Браво
Гледам май Вие сте един от разработчиците на системата
Данните мен лично ме изненадват -к доста големички приходи от редовна тарифа. Ще рече човек че малко са пътуващите с намаление. ОК, цената е по-ниска като позлваш намаление, но така пък излиза голям броя на пътуващите с редовна тарифа.

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

Гледай в темите, точно в съседната тема ги има таблиците: http://www.lokforum.com/viewtopic.php?t=1475
Информация
Модератори