Мнение от pepino1990 »

Аз не бих посмял да влезна в тунел.Ами ако мине някой влак докато сам вътре.........
Обратна връзка:

Мнение от Vlakov »

pepino1990 написа:Аз не бих посмял да влезна в тунел.Ами ако мине някой влак докато сам вътре.........
то на определени метри си има нещо като дупки да се скриеш в случей че минава ПС предимно за кантонери и работници :) поне аз така знам и доколкото съм виждал докато съм минавал с влака през тунела
серия 44 и 45 са номер 1

Мнение от schumacher200869 »

по тази линия има тунели,които не са облицовани.няма и такива местенца за криене.тези покрай които бях ми се видяха облицовани,но кой знае навътре какво става.......
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Чак толкова малки не са проектирани... и да мине влак заставаш плътно до стената и няма страшно. :lol:

Мнение от pepino1990 »

Nikss написа:Чак толкова малки не са проектирани... и да мине влак заставаш плътно до стената и няма страшно. :lol:
Аз не мисля така,като минавам с влак през тунел оставам с впечатлението че има малко странично растояние.Но ако приемем че разстоянието е достатъчно влакът няма ли да те отвее.В смисъл от въздушната вълна да те повлече :?:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ако скоростта е голяма , считай , че си отнесен и да се сетиш как едно време си брулил крушите или ябълките от дървото в двора на родната си къща няма да имаш време , понеже вече ще си набутан под някоя от талигите. :D
След преминаването на локомотива се получава някакво силно течение , което те повлича и моят съвет е да лягаш по очи отстрани на баластрата с лице срещу идващия влак.И докато въздухът в тунела не се успокои напълно ( а това става 4-5 минути след като влакът е преминал покрай теб) , не ставай.
Обратна връзка:

Мнение от Vlakov »

лОЛ значи тръпката ще е голяма :Д с точното описание и моята голяма фантазия си представих какво ще бъде :Д и бих се позачудил :Д
серия 44 и 45 са номер 1

Мнение от pepino1990 »

От това което е написал VESO нищо не ми допадна като съвет след като е такава вълната.Затова в тунел няма да влезна като пешеходец :lol:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Попитайте бай ви Tramway , той може да ви разкаже подробности от едно негово ходене из Козница.

Мнение от pepino1990 »

VESO написа:Попитайте бай ви Tramway , той може да ви разкаже подробности от едно негово ходене из Козница.
Нека разкаже,ще бъде интересно за аудиторията.На мен със сигурност,за другите незнам :D
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

В тунелите през 20-30 м има ниши за криене... дори и в необлицованите има къде да се скрие човек.
Срещал съм много пъти кантонери в тунелите, включително и при по-големи скорости (85-90 км/ч) и съвсем не лягат по камъните, а се мушат в нишите. Влакът изненадва най-вече в началото на тунела, защото преди да наближи не се чува нищо. Навътре в някой дълъг тунел лесно се усеща, че идва влак по вятъра.
Не че е нужно да се врете по тунелите, но понеже и аз бих се наврял... взимайте си по две светлини. Ако останете на тъмно ще трябва да ходите на сляпо и по-лошо - няма да знаете във всеки момент къде е най-близката ниша.

Мнение от pepino1990 »

Не си ли искарваш акъла като видиш човек в тунела?Все пак не може да си сигурен какво може да се случи.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Какво може да се случи? Човека това му е работата - да ходи в тунела. Идва влак, крие се в нишата и няма проблеми.
VESO написа:И докато въздухът в тунела не се успокои напълно ( а това става 4-5 минути след като влакът е преминал покрай теб) , не ставай.
За 4-5 мин машинистът ще е забравил, че е имало тунел. Можеш да излезеш от скривалището веднага след влака или най-много след утихване на вятъра (а това става веднага след излизане на влака от тунела).
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Представям си , ако пък станеш причина за спирането на влак (при ниска скорост в тунела). :D

Мнение от pepino1990 »

Ами аз нямам вазможност да знам от личен опит какво може да се случи и какво не,затова питам.Благодаря за отговорите малко информация винаги е добре дошла.
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация