Мнение от Petko Ivanov »

Тази неделя, на път към Перперикон, минах покрай гара Кърджали. За мое учудване видях този стар двуосен пътнически вагон с открити платформи
Изображение
Според мен вагона въобще не е в лошо състояние и може да се мисли за възстановяване.Някой знае ли повече за него?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Този вагон го знам, намира се точно до екипировъчния пункт за дизелови локомотиви страна Перперек. Трябва да се види чии е вагона и дали може да се ползва за нещо - доста успешна би била комбинацията V18(22) + този вагон.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Когато на 22-ри юни 1010 г. бях в Кърджали видях тези вагони:
- снимка 1;
- снимка 2.
По думите на работници , вагоните някога са използвани за пътническо движение по линията Димитровград - Подкова , вторият бил изгорял при пожар , докато нощувал на гара Кърджали.После бил оставен на това място от снимката и така стои от тогава.Първият сега бил обитаван от кантонер , който си оставял дрехи и инструменти в него , преди да тръгне на обход.Повече информация така и не разбрах.

Мнение от Petko Ivanov »

Снимките на Весо потвърждават моето мнение, че двуосният вагон е в добро състояние и сравнително лесно може да се приведе в движение. Поне на мен не ми е известно някъде другаде да има запазен такъв.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Не съм много сигурен , но мисля , че един от "царските" вагони край сп. Арковна е такъв.Все пак трябва да се провери изрично.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация