И не само това. В европейските гари на новата на светофора е прекрепен светещ екран, който ти индикира с каква скорост ще преминеш през дадена стрелка/маршрут. Такава глупост "написано в правилник" няма. Следват се указанията. Една гара с 13 коловоза(примерно- като ЦГ) може да се премине с 5 различни скорости. Само навлизането в глух коловоз е 30 навсякъде.
Ами да тук съм съгласен с теб сега машиниста длъжен да знае в цяла България на всяка гара стрелките с колко се минават по правия елемент и в отклонение има доста такива с намалени скорости давам само 1 пример Кремиковци 20км/ч. До колкото знам преди години това ограничение за челните гари го е нямало и са влизали по книжка-разпиасние на главния...
Има нещо вярно в думите ти просто трябва да се поразровим в старите архиви наречени ПДВ , ПТЕ и ИС , поне тези които помня (от около 1990 г.) наистина никъде не се споменаваше за това влакове да влизат в крайни глухи гари с 25 км/ч .EuroSprinter написа:... До колкото знам преди години това ограничение за челните гари го е нямало и са влизали по книжка-разпиасние на главния...
За гара Варна мога да дам един пример на който бях свидетел и предполагам , че точно след този случай сложиха 25 км/ч ограничение и няколко месеца след това смениха входния сигнал по обикновената сигнализация с такъв по скоростната.
Та ситуацията беше следната: връщайки се с влак 8637 наближавайки гара Варна колегите явно нещо се бяха заблудили , от умора или пък нещо друго , от входния светофор който тогава светеше с 1 зелена светлина (може да са го помислили за транзит ) а той си указваше просто вход за главен коловоз и си пердашиха с 90 км/ч и като подминаха входния (който тогава беше по-близо до сегашните табелки за намалението) усетиха се и като го изпраскаха на 5-то кран-машиниста и влакът закова до поста , стояхме там известно време и чак след това по терлици се намъкнаха в гарата обаче данданията вече се беше разчула.
И след има няма известно време табелките цъфнаха и си цъфтят и до ден днешен.

Техник

Информация
Модератори