Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Голяма глупост бе точно тези нощни влакове , изминаващи едни от най - дългите разстояния по родната ж.п. мрежа да бъдат с безкупейни вагони.Нужна е също така замяната на съставите на 8615 / 8610 и 3621 / 3622 с купейни , добре че поне 2612 / 2613 оправиха.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Едно е да трябва, друго е да може, а трето и четвърто да се направи...
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Re: няма

Мнение от svd90 »

RAILWAYSTATION написа:бе карай си във втора класа да ти важи намалението ако си студент ко те бърка че е безкупеен даже мен повече ми харесват такива мотрисите и теснолинейката също са безкупейни :). Ние си обичаме влаковете и се свиква сега в тази криза пари за 50% намален билет-втора класа няма той ми иска първа. Не се глези толкова :P
В първа класа също важи 50% намаление

Мнение от RAILWAYSTATION »

svd90 написа:
RAILWAYSTATION написа:бе карай си във втора класа да ти важи намалението ако си студент ко те бърка че е безкупеен даже мен повече ми харесват такива мотрисите и теснолинейката също са безкупейни :). Ние си обичаме влаковете и се свиква сега в тази криза пари за 50% намален билет-втора класа няма той ми иска първа. Не се глези толкова :P
ЖП карта "УЧАЩ" на гърба е записано:
Условия за ползване на картата:
Дава право на учащи до 26 навършени години да пътуват с 50% намаление във ІІ класа на бързите и пътническите влакове във вътрешно съобщение.
Изключения може са само БВЗР "Уикенди-Варна и Бургас" и БВЗР "Белият кон" защото както знаем те са само от първокласни вагони които се водят второкласни но там намалението не е 50% а по-малко. Изобщо ако пътуваш с експрес намалението е по-малко от 50%. Така например редовен билет Шумен-Варна с БВЗР 2611 и 2691 е 7.50 а студентски е 4.40-със задължително включеното запазено място.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Плащаш си намалението за 2-ра класа и доплащаш разликата между 1-ва и 2-ра класа!
няма

честно да ви кажа не правя разлика между 1-ва и 2-ра класа освен по цвета на седалките във втора са сини а в първа червени. Само за 2636 втора са безкупейни а първа е купеен но е само един и нямаш възможност да се разходиш аз много обичам при пътуване поне няколко пъти да обиколя влака и ако се освободи място сядам от гара до гара в различни второкласни вагони за първа класа няма такъв избор. Освен това като доплатиш за първа класа ти се обезсмисля намалението по-добре да ги дадеш за второ пътуване :)

Мнение от Javor Manov »

RAILWAYSTATION написа:
svd90 написа:
Дава право на учащи до 26 навършени години да пътуват с 50% намаление във ІІ класа на бързите и пътническите влакове във вътрешно съобщение.
Изключения може са само БВЗР "Уикенди-Варна и Бургас" и БВЗР "Белият кон" защото както знаем те са само от първокласни вагони които се водят второкласни но там намалението не е 50% а по-малко. Изобщо ако пътуваш с експрес намалението е по-малко от 50%. Така например редовен билет Шумен-Варна с БВЗР 2611 и 2691 е 7.50 а студентски е 4.40-със задължително включеното запазено място.
Лятото като се прибирах със 8614 един приятел имаше Isic карта.На Гарата в Бургас му казаха че ако има съикер на БДЖ може да ползва 50% за експреса :)

Javor Manov написа:
RAILWAYSTATION написа:
svd90 написа: В първа класа също важи 50% намаление
Лятото като се прибирах със 8614 един приятел имаше Isic карта.На Гарата в Бургас му казаха че ако има съикер на БДЖ може да ползва 50% за експреса :)
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

А би ли обяснил какъв е смисъла на този цитат ?
няма

не ми стигна мястото да добавя отговор към цитата затова пиша второ мнение. Да приятеля ти е имал намаление за 1-ва класа в експреса защото картата му е "ISIK" а моята карта е "УЧАЩ". Карта учащ се издава само срещу снимка и уверение от съответния университет за срок от една година и струва 1.00 лев докато карта ISIK струва 30. Ние сме бедни студенти при стипендия 50 или 60 лева не можем да си позволим карта за 30 :)
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

За ИСИК правилата са същите като при Учащ!!! Плащаш половината за 2-ра класа БВ и си доплащаш за БВЗР или за 1-ва класа, а може и двете заедно!
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

БВЗР "Белия кон" няма вагони, които се водят втора класа. Там всичко е първа.
Картата дава намаление на базовата цена за ІІ класа бърз влак. Можеш да пътуваш в БВЗР или в първа класа, като плащаш намалената базова цена и пълните добавки.

Мнение от svd90 »

Пътувах с Дианата и ми дадоха место в "C" ,който беше първокласен :lol: Много добре беше . Първокласните 63-ки са супер удобни.
Пристигнахме точно 21:34 като на Белозем ни чакаше Сл.бряг вместо обратното :lol:

Мнение от stani_46001 »

Днес първия вагон на БВ 2614 ми беше интересен. Като се качих близо до вратата видях две сгъваеми седалки, а купетата бяха с по 6 места. Коридора също ми се видя по широк. Досега не бях пътувал в такъв вагон. Дано не съм объркал, но номерът му завършваше на това - 50093-5. Ето снимка от вътре: http://img832.imageshack.us/img832/1860/p1020949u.jpg
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Докато компютърът ми отвори тази снимка , бая се поозори.Цели 55 секунди бяха нужни. :)

За тази 50-ка сме писали доста във форума , само една такава е и както Тодор , така и Марио има какво да кажат за нея.Аз не , тъй като не съм я нацелвал все още на някоя от композициите , с които пътувам.Преди редовно са я пускали на видинските влакове.
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация