В първа класа също важи 50% намалениеRAILWAYSTATION написа:бе карай си във втора класа да ти важи намалението ако си студент ко те бърка че е безкупеен даже мен повече ми харесват такива мотрисите и теснолинейката също са безкупейни. Ние си обичаме влаковете и се свиква сега в тази криза пари за 50% намален билет-втора класа няма той ми иска първа. Не се глези толкова

ЖП карта "УЧАЩ" на гърба е записано:svd90 написа:В първа класа също важи 50% намалениеRAILWAYSTATION написа:бе карай си във втора класа да ти важи намалението ако си студент ко те бърка че е безкупеен даже мен повече ми харесват такива мотрисите и теснолинейката също са безкупейни. Ние си обичаме влаковете и се свиква сега в тази криза пари за 50% намален билет-втора класа няма той ми иска първа. Не се глези толкова
Условия за ползване на картата:
Дава право на учащи до 26 навършени години да пътуват с 50% намаление във ІІ класа на бързите и пътническите влакове във вътрешно съобщение.
Изключения може са само БВЗР "Уикенди-Варна и Бургас" и БВЗР "Белият кон" защото както знаем те са само от първокласни вагони които се водят второкласни но там намалението не е 50% а по-малко. Изобщо ако пътуваш с експрес намалението е по-малко от 50%. Така например редовен билет Шумен-Варна с БВЗР 2611 и 2691 е 7.50 а студентски е 4.40-със задължително включеното запазено място.

честно да ви кажа не правя разлика между 1-ва и 2-ра класа освен по цвета на седалките във втора са сини а в първа червени. Само за 2636 втора са безкупейни а първа е купеен но е само един и нямаш възможност да се разходиш аз много обичам при пътуване поне няколко пъти да обиколя влака и ако се освободи място сядам от гара до гара в различни второкласни вагони за първа класа няма такъв избор. Освен това като доплатиш за първа класа ти се обезсмисля намалението по-добре да ги дадеш за второ пътуване 

Лятото като се прибирах със 8614 един приятел имаше Isic карта.На Гарата в Бургас му казаха че ако има съикер на БДЖ може да ползва 50% за експресаRAILWAYSTATION написа:ЖП карта "УЧАЩ" на гърба е записано:svd90 написа:В първа класа също важи 50% намалениеRAILWAYSTATION написа:бе карай си във втора класа да ти важи намалението ако си студент ко те бърка че е безкупеен даже мен повече ми харесват такива мотрисите и теснолинейката също са безкупейни. Ние си обичаме влаковете и се свиква сега в тази криза пари за 50% намален билет-втора класа няма той ми иска първа. Не се глези толкова
Дава право на учащи до 26 навършени години да пътуват с 50% намаление във ІІ класа на бързите и пътническите влакове във вътрешно съобщение.
Изключения може са само БВЗР "Уикенди-Варна и Бургас" и БВЗР "Белият кон" защото както знаем те са само от първокласни вагони които се водят второкласни но там намалението не е 50% а по-малко. Изобщо ако пътуваш с експрес намалението е по-малко от 50%. Така например редовен билет Шумен-Варна с БВЗР 2611 и 2691 е 7.50 а студентски е 4.40-със задължително включеното запазено място.

Javor Manov написа:Лятото като се прибирах със 8614 един приятел имаше Isic карта.На Гарата в Бургас му казаха че ако има съикер на БДЖ може да ползва 50% за експресаRAILWAYSTATION написа:ЖП карта "УЧАЩ" на гърба е записано:svd90 написа: В първа класа също важи 50% намаление

не ми стигна мястото да добавя отговор към цитата затова пиша второ мнение. Да приятеля ти е имал намаление за 1-ва класа в експреса защото картата му е "ISIK" а моята карта е "УЧАЩ". Карта учащ се издава само срещу снимка и уверение от съответния университет за срок от една година и струва 1.00 лев докато карта ISIK струва 30. Ние сме бедни студенти при стипендия 50 или 60 лева не можем да си позволим карта за 30 

Днес първия вагон на БВ 2614 ми беше интересен. Като се качих близо до вратата видях две сгъваеми седалки, а купетата бяха с по 6 места. Коридора също ми се видя по широк. Досега не бях пътувал в такъв вагон. Дано не съм объркал, но номерът му завършваше на това - 50093-5. Ето снимка от вътре: http://img832.imageshack.us/img832/1860/p1020949u.jpg
Докато компютърът ми отвори тази снимка , бая се поозори.Цели 55 секунди бяха нужни. 
За тази 50-ка сме писали доста във форума , само една такава е и както Тодор , така и Марио има какво да кажат за нея.Аз не , тъй като не съм я нацелвал все още на някоя от композициите , с които пътувам.Преди редовно са я пускали на видинските влакове.

За тази 50-ка сме писали доста във форума , само една такава е и както Тодор , така и Марио има какво да кажат за нея.Аз не , тъй като не съм я нацелвал все още на някоя от композициите , с които пътувам.Преди редовно са я пускали на видинските влакове.
Последно промяна от VESO на Вто Ное 09, 2010 1:07 pm, променено общо 1 път.
Информация
Модератори