Както каза и Ивайло , това е Чайката (пристига и тръгва от 3-ти коловоз , а не от първи , както беше при предишното прекъсване на 3-та линия), но нещо леко е закъсняла , или са закъснели с подаването на локомотива.Всеки път е различно - веднъж машината , която е докарала 3623 от София се прегарира и закача състава отзад , друг път тя се изтегля в гърловината , оттам в депото , а от западния край пристига друг локомотив за влака.И влакът не е към София , а към Карлово.svd90 написа:..
между другото като спряхме на ПО,ми направи впечатление че от съседен - 3-4 коловоз замина към София някакъв влак само с 63-ки . Някой знае ли кой е /
Объркал си влака с някой друг.Имаме човек , който почти всеки ден засича Чайката , тъй като пътува до София.И всеки път с един и същи състав: "Bmp" , "Bmp" , "Amp" , "Bmp" и "Amp" , която обаче се води инвалидна със съответното означение "C".Остава да се провери по номерата дали вагоните са едни и същи.svd90 написа:..А на София видях, че Чайката беше с 43-киПоне последните и 2 вагона.Някой знае ли дали е била така или съм объркал влаците нещо

Имам го как заминава от София, но не съм го качил още във VBOX7. Ще кажа, че беше със състава на Чайката без дряновската 44-ка.
Също така искам да се оплача от "миризливия кон" 1623. Часът е 13:00, а гарата във Враца пълна и идва моят ред и жената на касата ми казва:
- "Ако сте за експресът, да знаете, че няма места поради липса на 1 вагон. Издавам билет само за правостоящи."
Като чух това изобщо не се замислих и се запътих към автогарата. Кой нормален човек би заплатил място за 1-ва класа и да седи прав? Или пък да чака следващия който е в 15:50. Ето как БДЖ отблъсква клиентите си...
Също така искам да се оплача от "миризливия кон" 1623. Часът е 13:00, а гарата във Враца пълна и идва моят ред и жената на касата ми казва:
- "Ако сте за експресът, да знаете, че няма места поради липса на 1 вагон. Издавам билет само за правостоящи."
Като чух това изобщо не се замислих и се запътих към автогарата. Кой нормален човек би заплатил място за 1-ва класа и да седи прав? Или пък да чака следващия който е в 15:50. Ето как БДЖ отблъсква клиентите си...

За твое сведение съм пътувал с този влак и винаги си е имало хора, но не съм го виждал до сега такъв фраш. Още по-малко да ми продават билет за да стоя прав при положение да се води бърз влак със задължителна резервация! Неуредиците на БДЖ водят до клиентите на автобусите, защото 1 билет на 1623 от Враца до София е 9.30лв а автобуса е 10, като имаме предвид, че в автобуса ще си си седнал а в 1623 буташ и ръгаш.Nikss написа:Алоо джинги би... първо пътувай един път с "миризливия кон" пък тогава ми говори, да не ти уредя да направиш ревизия на цял първокласен вагон от тоя тип.
Ако става за въпрос и аз бих предпочел да пътувам с БДЖ, дори винаги го предпочитам отколкото автобуса, но ако трябва да пътувам прав 1ч 48мин прав просто го смятам за наказание.
ако имаше втора, добре, но щом е 1-ва ще ускъпи билета, и от горе на всичко е с ЗР, и да не пропусна да кажа, ще избера влак пред автобус, дори и да стоя прав
Последните няколко дни ми прави впечатление , че доста бързи влакове са с орязан състав. Видях 8631/8632 с 4 вагона , Днес 8613 беше със само 4 вагона и за Варна и 4 за Бургас при положение , че е неделя и има много пътници. След Стара Загора вече цирка беше пълен - на всяка гара където спира правеше +3-4 минути в повече защото пътниците просто нямаше как да влязат. На Зимница имаше 30 човека за влака и той стоя 6 минути 

Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на крайните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
"Родопи" е с 4 вагона от една седмица , очакваме да орежат съставите и на нощните 8636 / 8637.
"Родопи" е с 4 вагона от една седмица , очакваме да орежат съставите и на нощните 8636 / 8637.
Последно промяна от VESO на Съб Юли 09, 2011 5:56 pm, променено общо 1 път.

Бре, че си изчерпателен... думичка не може да се обели от теб... я кажи защо аз от няколкото си пътувания през изминалата и тази година не съм засичал такива "нередности" каквито гнусно описваш?VESO написа:Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на челните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Сигурно защото от скоро са се появили като скърцането и силните вибрации над талигите. А и WC на този влак си мирише винаги. Тези вагони ако продължат в същия дух, по-добре да ги направят 2 класа.Nikss написа:Бре, че си изчерпателен... думичка не може да се обели от теб... я кажи защо аз от няколкото си пътувания през изминалата и тази година не съм засичал такива "нередности" каквито гнусно описваш?VESO написа:Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на челните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
Сега си погледнах билетите - от началото на февруари (когато е било първото ми пътуване) до 4-ти септември (последното) съм пътувал общо 7 пъти.И всеки път случвам на това , което описах.Пълно , точно и ясно.Направо с всеки изминат път се отвращам все повече и повече.Но за теб всичко е нормално , защото при вас нямате такива вагони и заслепени от тях , не виждате редица недостатъци.А ние вече толкова ги знаем , че веднага ни прави впечатление.
Имам чувството , че ако със затворени очи ме пуснат из композицията на Белия кон ще позная номера на вагона само като разгледам две - три купета.Запомнил съм вече на кое прозореца не работи , кое има на седалката 10-на дупки от горели фасове , на кое има драсканици и къде на тоалетната бравата на вратата е изтърбушена , а на мястото и има дупка , през която да шпионираш някой вътре.А аз като влизам вътре , слагам салфетка на дупката.
Имам чувството , че ако със затворени очи ме пуснат из композицията на Белия кон ще позная номера на вагона само като разгледам две - три купета.Запомнил съм вече на кое прозореца не работи , кое има на седалката 10-на дупки от горели фасове , на кое има драсканици и къде на тоалетната бравата на вратата е изтърбушена , а на мястото и има дупка , през която да шпионираш някой вътре.А аз като влизам вътре , слагам салфетка на дупката.

Да, да, да... съвсем е така както го казваш... аз който съм толкова капризен по отношение на чистотата в купетата да не забелязвам... абе ти май мислиш, че паса трева или се бъркам? Май не искаш да признаеш, че има 2 композиции (както и на Янтрата тук при нас) и се оказва, че аз съм попадал все на по-хубавата, а ти на по-лошата.
Какво да се прави, такъв ти бил късметът. 

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Информация
Модератори