Мнение от 43.309 »

Липса на вагони с изправно парно отопление/климатик.Видял си 3623 на Пловдив, която "тръгва" към Сф- дефакто Филипово, Карлово и по маршрута си.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

svd90 написа:..
между другото като спряхме на ПО,ми направи впечатление че от съседен - 3-4 коловоз замина към София някакъв влак само с 63-ки . Някой знае ли кой е /
Както каза и Ивайло , това е Чайката (пристига и тръгва от 3-ти коловоз , а не от първи , както беше при предишното прекъсване на 3-та линия), но нещо леко е закъсняла , или са закъснели с подаването на локомотива.Всеки път е различно - веднъж машината , която е докарала 3623 от София се прегарира и закача състава отзад , друг път тя се изтегля в гърловината , оттам в депото , а от западния край пристига друг локомотив за влака.И влакът не е към София , а към Карлово.
svd90 написа:..А на София видях, че Чайката беше с 43-ки :o Поне последните и 2 вагона.Някой знае ли дали е била така или съм объркал влаците нещо :D
Объркал си влака с някой друг.Имаме човек , който почти всеки ден засича Чайката , тъй като пътува до София.И всеки път с един и същи състав: "Bmp" , "Bmp" , "Amp" , "Bmp" и "Amp" , която обаче се води инвалидна със съответното означение "C".Остава да се провери по номерата дали вагоните са едни и същи.

Мнение от svd90 »

Ясно , Чайката е била значи. Но бяха закъснели с подаването на локомотива със сигурност :)
Объркал съм се явно за влака с 43-ките ,друг е бил :D

Днес някой знае ли "Уикенда" с какъв състав е ?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Вярно , днес е петък , а никой не се сети да каже как изглежда "Южното ICE" :lol: - вагони , бистро , локомотив.Колегите форумци от Стралджа , Бургас ... къде сте? :D

Мнение от desiro_94 »

Имам го как заминава от София, но не съм го качил още във VBOX7. Ще кажа, че беше със състава на Чайката без дряновската 44-ка.

Също така искам да се оплача от "миризливия кон" 1623. Часът е 13:00, а гарата във Враца пълна и идва моят ред и жената на касата ми казва:
- "Ако сте за експресът, да знаете, че няма места поради липса на 1 вагон. Издавам билет само за правостоящи."
Като чух това изобщо не се замислих и се запътих към автогарата. Кой нормален човек би заплатил място за 1-ва класа и да седи прав? Или пък да чака следващия който е в 15:50. Ето как БДЖ отблъсква клиентите си...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Алоо джинги би... първо пътувай един път с "миризливия кон" пък тогава ми говори, да не ти уредя да направиш ревизия на цял първокласен вагон от тоя тип. :evil:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от desiro_94 »

Nikss написа:Алоо джинги би... първо пътувай един път с "миризливия кон" пък тогава ми говори, да не ти уредя да направиш ревизия на цял първокласен вагон от тоя тип. :evil:
За твое сведение съм пътувал с този влак и винаги си е имало хора, но не съм го виждал до сега такъв фраш. Още по-малко да ми продават билет за да стоя прав при положение да се води бърз влак със задължителна резервация! Неуредиците на БДЖ водят до клиентите на автобусите, защото 1 билет на 1623 от Враца до София е 9.30лв а автобуса е 10, като имаме предвид, че в автобуса ще си си седнал а в 1623 буташ и ръгаш.
Ако става за въпрос и аз бих предпочел да пътувам с БДЖ, дори винаги го предпочитам отколкото автобуса, но ако трябва да пътувам прав 1ч 48мин прав просто го смятам за наказание.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

ако имаше втора, добре, но щом е 1-ва ще ускъпи билета, и от горе на всичко е с ЗР, и да не пропусна да кажа, ще избера влак пред автобус, дори и да стоя прав

Мнение от gonzo8611 »

Последните няколко дни ми прави впечатление , че доста бързи влакове са с орязан състав. Видях 8631/8632 с 4 вагона , Днес 8613 беше със само 4 вагона и за Варна и 4 за Бургас при положение , че е неделя и има много пътници. След Стара Загора вече цирка беше пълен - на всяка гара където спира правеше +3-4 минути в повече защото пътниците просто нямаше как да влязат. На Зимница имаше 30 човека за влака и той стоя 6 минути :shock:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на крайните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
"Родопи" е с 4 вагона от една седмица , очакваме да орежат съставите и на нощните 8636 / 8637.

Мнение от desiro_94 »

Ето това е мнение! Точно така си е както го казва VESO. За съжаление това е истината :? И вместо тези първокласни вагони на "Чайка"-та да ги пуснат на "Пловдив" до като белите 40-ки ги пооправят. На "Чайка"-та и трябват 2 първокласни и 4 второкласни вагони серия 50 и 74.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

VESO написа:Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на челните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
Бре, че си изчерпателен... думичка не може да се обели от теб... я кажи защо аз от няколкото си пътувания през изминалата и тази година не съм засичал такива "нередности" каквито гнусно описваш?

Мнение от desiro_94 »

Nikss написа:
VESO написа:Белият кон принципно в почивни дни е с 5 вагона , но в последно време , както от понеделник до петък , така и в събота и неделя го засичам с 4.Иначе недостатъци си има - вагоните не са минавали скоро ревизия , скърцат ужасно , а ако се случиш на челните купета (над талигите) , считай , че нормално не можеш да държиш в ръката си бутилка мин. вода и да пиеш от нея.Тапицериите са продрани , на места дори скъсани , да не говоря , че някои от механизмите за отваряне на прозорците липсват и редовна гледка е да не се отварят стъклата.А при положение , че е целият първокласен , е редно да внесат малко промени - поне да изчистят килимчетата в купетата , които тънат в мръсотия с месеци наред.Преди имаше и такива в коридорите , докато сега от 4 вагона , съм случвал само в един да има.Тоалетните също влизат в сметките и миризмата е особено непоносима в двата края на всеки вагон.Нужно е тези 40-ки спешно да влязат за ремонт , но не знам до кога ще продължава това безобразие.
Бре, че си изчерпателен... думичка не може да се обели от теб... я кажи защо аз от няколкото си пътувания през изминалата и тази година не съм засичал такива "нередности" каквито гнусно описваш?
Сигурно защото от скоро са се появили като скърцането и силните вибрации над талигите. А и WC на този влак си мирише винаги. Тези вагони ако продължат в същия дух, по-добре да ги направят 2 класа.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Сега си погледнах билетите - от началото на февруари (когато е било първото ми пътуване) до 4-ти септември (последното) съм пътувал общо 7 пъти.И всеки път случвам на това , което описах.Пълно , точно и ясно.Направо с всеки изминат път се отвращам все повече и повече.Но за теб всичко е нормално , защото при вас нямате такива вагони и заслепени от тях , не виждате редица недостатъци.А ние вече толкова ги знаем , че веднага ни прави впечатление.
Имам чувството , че ако със затворени очи ме пуснат из композицията на Белия кон ще позная номера на вагона само като разгледам две - три купета.Запомнил съм вече на кое прозореца не работи , кое има на седалката 10-на дупки от горели фасове , на кое има драсканици и къде на тоалетната бравата на вратата е изтърбушена , а на мястото и има дупка , през която да шпионираш някой вътре.А аз като влизам вътре , слагам салфетка на дупката.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Да, да, да... съвсем е така както го казваш... аз който съм толкова капризен по отношение на чистотата в купетата да не забелязвам... абе ти май мислиш, че паса трева или се бъркам? Май не искаш да признаеш, че има 2 композиции (както и на Янтрата тук при нас) и се оказва, че аз съм попадал все на по-хубавата, а ти на по-лошата. :twisted: Какво да се прави, такъв ти бил късметът. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация