Докога ще продължи това безобразие? Тие роми направо трябва да се заколят и да се изпекат във фураната. :twisted: Пък после някоe куче да изяде изпечените роми. :lol: Ето какво се случи вчера, вероятно благодарение на циганите. :cry:

Хвърлен камък контузи пътник в нощния влак от София за Варна
26/09/2006

Снощи към 22:35 ч. в участъка между гарите Искър и Казичене неизвестни лица са замервали с камъни нощния бърз влак от София за Варна. Счупено е стъкло на вагон и един пътник е получил леки охлузвания в областта на главата, но е отказал медицинска помощ.

От началото на 2006 г. до настоящия момент са регистрирани общо 96 случая на замерване на влакове с камъни, при които са били контузени трима пътници.
Един вагон, ама пълен! (4627)
Гост
Гост

Мнение от Гост »

То,това е около нас.Ако ми кажеш точното место,може да предположа кой е бил и ще му дам урок :evil: :arrow:
Обратна връзка:

Мнение от Ivan »

Rexkos не се заблуждавай че са само циганите
Гост
Гост

Мнение от Гост »

IVAN написа:Rexkos не се заблуждавай че са само циганите
Тук си прав.Не само цигане замерват,а и малки деца.Има ги в махалата.Особенно в кв.Видните,който е от другата страна на Околовръсното(От страната на Гара Искър) :x :evil: :arrow:
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Днес към 17:15 бе замерван товарен влак(не съм видял с кой лок е бил начело).
Докато работех в двора си,в съседство(бившия р.Елит-останала е само табелата на поляната до жп линийте(минавайки с влак се забелязва много добре))3 момчета на възраст от 10 до 13 години замерваха влака.Като чух тропането по вагоните от камани звук,аз веднага се изтърчах на вън и да спря в случая престъпниците.
Те си отидаха с предупреждение и предаване на техните

:idea: В случай ако забележите такива нередности моля погрижете се или се обадете на нужните органи

Мнение от rexkos »

Ето пак! Пак, пак и пак! :evil: :evil: :evil:

Отново спукаха стъкло на мотриса „Дезиро” с камъни

В понеделник (5-ти март) още една от новите дизелови мотриси „Дезиро” на „Български държавни железници” ЕАД беше обстрелвана с камъни. Инцидентът е станал около 17:05 ч. в участъка между гарите Момчилград и Кърджали. Мотрисата е обслужвала пътнически влак № 40162 и се е движила по маршрут Момчилград – Димитровград.

Изображение

Вследствие на вандалския акт е спукано странично стъкло на пътническия салон на мотрисата. При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата. В резултат на навременната намеса на служители на Транспортна полиция, пътуващи във влака, мотрисата е спряна и малолетният извършител е заловен.

Разходите на “Български държавни железници” ЕАД за поставянето на ново стъкло на мотрисата ще бъдат на стойност около 10 000 лева. Най-малко три дена ще бъдат необходими за възстановяване на щетите, нанесени при това нападение с камъни, като през този период мотрисата няма да бъде в експлоатация.

Най-важното измерение на подобни вандалски действия, обаче, е застрашаването на живота и здравето на клиентите и служителите на “Български държавни железници” ЕАД. Инцидентът в понеделник е дванадесетият случай, при който най-новите влакове на „Български държавни железници” ЕАД стават жертва на вандалско поведение.

Ръководството на дружеството обмисля промяна в своята транспортна и тарифна политика в районите, където най-често се извършват подобни посегателства над най-модерния подвижен състав. Тази мярка ще бъде наложена в отговор на всекидневния вандализъм, на който са подложени железниците. Железопътният превозвач ще разчита на съдействието на местните общински и областни управи за предприемането на конкретни действия за предотвратяването на нападенията над влаковете.

Само за първите два месеца на тази година в резултат от замерване с камъни са счупени или спукани петдесет и седем стъкла на пътнически композиции на “Български държавни железници” ЕАД.

http://bdz.bg/
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

ЕМВ 33 006 на 04.03.2007г, влак 13210: http://bgrail.info/site/picture.php?wid ... ic_id=1635

Мнение от Labros »

Хаирсъзка работа.Повечето са 13-15 годишни пишлемета,които по цял ден се чудят какво да правят,с ниско възпитание и култура.По този начин като са малолетни се отървават от по-тежки наказания.Даже и глоба не заплащат.

Мнение от rexkos »

Labros написа:Хаирсъзка работа.Повечето са 13-15 годишни пишлемета,които по цял ден се чудят какво да правят,с ниско възпитание и култура.По този начин като са малолетни се отървават от по-тежки наказания.Даже и глоба не заплащат.
Това че са малки не е оправдание. В такъв случай родителите трябва да платят глоба и това си е напълно честно, защото те не са научили децата си на възпитание. :x Такова нещо не веднъж съм наблюдавал между сп. Връбница и сп. Обеля.

Мнение от Labros »

То само с глоба няма да се оправи.Освен глобата,която се полага да заплатят,трябва и ремонта да платят.Пък защо в някоя наредба да не се предвидят и други наказания за подобни постъпки.Родителите също трябва да се подведат под отговорност при извършване на подобна беля от децата си.

Мнение от lz1tee »

Какво значи глоба..? глоба за нередовен пътник - таксуване по таблици с завишени цени.
В случая този, който е счупил стъклото или родителя/настойника дължи пълно обезщетение по разходите за материали и труд.
На нас като ни счупят мигача на колата и търчим веднага при застрахователя..
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Мен не ме учудва вандалщината, колко малолетни се разхождат по улиците по цял ден, вместо да идат да поучат в училище. С бирите в ръка на 12 - 13 год, айде по - големите вече е нормално(може би) :? Чупене на стъкла, драскане мърсене това е редовният терор по железницата. не усъзнават, че само заради едното камъче БДЖ плаща хиляди...

А защо всъщност БДЖ плаща 10 000лв. за това стъкло??? Много ми се вижда..... :shock:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Вижда ти се много щото мотрисата е нова и й е скъпа подръжката. В Европа такива случаи на замервания с влакове НЯМА. Ходил съм в Европа и съм видял там как е. Там навсякъде около линиите е оградено от високи стени и дори не се чува кога влака минава... БДЖ ако загради навсякъде, а само на гарите не е заградено ще се намали замерването с камъни. При това като има поне по 2 полицаи на гарата ромите няма да могат да припарят до гарата.

Мнение от 42-55 »

Nikss написа:...Ходил съм в ЕВропа и съм видял там как е.Там навсякъде около линиите е оградено от високи бетонни стени и дори не се чува кога влака минава....
Интересно ми е къде в Европа си го видял това чудо. :?
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Испания например...
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация