Мнение от Railroader »

Първо се сещам за един сън от моето детство. До колкото си спомням, не бях на повече от 4, 5 годинки. Сънувам как с майка ми, която ме държи за ръка, пресичаме някакъв индустриален коловоз в близост до нашата къща, която се намираше непосредствено до ЛВЗ - Русе и локомотивното и вагонно депо. Там има и други индустриални ЖП линии. Коловози да искаш! :) Времето е мрачно и мъгливо. Пресичам линията с мама, като се оглеждаме вляво и вдясно дали не се задава някакъв влак. Прескачаме релсите и виждаме как вдясно по линията, на известно разстояние от нас е спрял един локомотив, който си спомням, че много ми приличаше на 55-а серия. Сякаш се чуваше и буботенето на двигателя. Изведнъж се чу някакъв призрачен глас, който по-скоро измуча или изръмжа нещо, отколкото да каже. На мен ми стана хем интересно, хем малко страшно, а майка ми каза да пазя тишина и продължихме да вървим. Това помня.
До преди няколко години, дори повече, често сънувах влакове, но в последно време не сънувам.
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Мнение от WOLFMX »

Във моя съм се опитвам да хвана нощен влак от Бургас,не знам за къде точно. Застанал съм на двоен железен път и ходя пеша до Бургас. Пътя е сигнализиран със светофори и от двете страни и е хълмист. Времето е слънчево и нося фотоапарата ми с мен,явно за да снимам влаковете.Чувам, че нещо идва зад мен и се обръщам. Забелязвам шкода и се приготвям да я снимам, но по едно време се отказвам. Локомотива се приближава до мен. В момента, в който се доближава на около метър-два от мен се превръща в патица. (серия 61) заглеждам се в пантогафа и контактната мрежа и забелязвам образуването на много голяма волтова дъга между лока и един от стълбовете. След това се събудих. Сънувах съня малко преди да се събудя тази сутрин. Според вас какво означава това ако е възможно да се определи? Благодаря ви! :)
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Бръкнал си в контакта най-вероятно. Бяха ли ти изтръпнали пръстите?
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация