Мнение от Mashinista »

Railroader написа:Като стана дума за Acela express на Amtrak... Току що и аз управлявах, но на Microsoft Train simulator. Интересно е, наистина.
Колкото до сънищата с влакове, ако желаете поне до някъде да си ги разтълкувате, зачетете поне малко от материала, който съм пуснал в темата "Влакът като символ". Нещата, които пише там наистина са до голяма степен вярни.
Много е добър този влак все пак вдига 200 км/ч без проблем

Мнение от Labros »

:lol:

Мнение от rexkos »

Днес сънувах един сън, но за щастие той няма да се сбъдне! :D
Значи бях на Централна гара. И гледам, че на 3-ти коловоз стои Дезиро, обаче беше с пантограф и аз се учудих много като си казах: "Абе много е рано май за електрическите Дезиро. Мислех, че ще дойдат по-късно". На цвят ел. дезирото беше бяло. Разбира се качих се вътре и се ужасих. Имаше два вида седалки - едните бяха ПЛАСТМАСОВИ като на автобус 213, а другите бяха като тези на дизеловите Дезиро, само че бяха много по-твърди и бяха толкова мръсни, че на човек да му се повърне. :shock:
Един вагон, ама пълен! (4627)
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Не е за влакове, но ето сънят ми от снощи:

Първо действието се развива в някакъв Икарус, след което се качвам при дългокос ватман на БЪЛГАРСКИ трамвай по ТМ22. Тоя ми дава да карам и на спирка "р-т Българска Сватба" слиза за цигари. Аз оставам сам в трамвая и някакво цигане почва да блъска стъклото на кабината. Аз затварям вратите и тръгвам до ср. "Витиня" и там след като качвам добитъка се връщам НА ЗАДЕН ХОД към сп. "Българска сватба" да взема ватмана. В тоя момент контролера се чупи и аз въртя ръчката, но нито набира, нито спира. Почвам да въртя с ръка показалеца и някак си захапва по лека лека. Спирам, а ватмана върви напред към "Витиня". Аз тръгвам, но не мога да спирам, нито да набирам, защото контролера пак се прецаква. Почвам да викам и рева и се будя...

А кажете сега кво е това?! На мен лично сутринта ми трепереше душата.
64.19

Мнение от rexkos »

Сънят наистина е много вълнуващ. Не дай си боже на човек да му се случи това наистина! :? Това е най-големият ужас както на всеки локомотивен машинист, така и на ватман - да не може да спре влака/трамвая.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

rexkos написа:Сънят наистина е много вълнуващ. Не дай си боже на човек да му се случи това наистина! :? Това е най-големият ужас както на всеки локомотивен машинист, така и на ватман - да не може да спре влака/трамвая.
Абе бях се изпотил в леглото и се събудих с ужас!
64.19

Мнение от rexkos »

Ужас! Дано не сънуваш повече такива кошмари. И аз понякога като сънувам кошмари, било то да ме трясне светкавица, било то да ме сгази влак и също така целият се потя и се събуждам с ужас. :? Наистина много неприятен сън. :?

Мнение от tiristor »

Абе не знам, ама снощи сънувах, че в движение са пуснати поне 20 екземпляра от серията 1хх - София 70, по линии 6 и 12! Аз чакам на спирката на Триъгълника и направо не мога да повярвам - не само се движат, но и с изцяло променен дизайн - фарове с квадратна форма, телескопични врати, нископодова средна секция (като на 9хх), и... БЕЗШУМНИ!!!! Веднага се качвам в един от тях, и какво да видя - на мястото на въздушния компресор, вдясно от вратата на кабината на ватмана, стои цял минибар, пълен с кутии Загорка! Средната част пък е преустроена като кафе, с две кръгли маси с по 3 стола всяка, а целия салон е облицован в леопардова кожа, като плоскостите са подобни на тези на землянските мерцедеси О305Г. Абе въобще лукс работа.

Иначе ужасен кошмар ми е този: От Петте Кьошета се спуска в тунела на НДК български трамваи, в който и аз се возя. На трамвая обаче му изгарят спирачките и той неконтролируемо набира инерция преди да влезе в пустия и тъмен тунел. Миг след като влиза пантографът му се удря много лошо в изолатора и се чупи, при което задницата излиза от релси. Вагонът се носи с огромна скорост, а задницата така дере в бетонната стена, че прехвърчат искри. Докато взима лекия ляв бандаж точно преди спирката, задницата на трамвая, в която пътувам и аз, се откъсва, подпалва, и пада настрани на платното за колите, а предницата се преобръща неколкократно, предизвиква късо съединение на КМ и наркая се размазва в колоната, разделяща релсовия път от автомобилния, малко след спирката. Едва не умрях от ужас като се събудих :shock:
Изображение

Изображение
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Току що ставам и реших да разкажа съня си. не мога да кажа точно къде, но бях с приятели и минавахме покрай мотриса на Сименс. Аз видях, че машиниста се е подал от там и казах на приятелите си с висок глас: "ех, как ми се искад да разгледам пулта на Дезиро" получих каквото искатх младият машинист ме покани и тук беше интересното стартира двигателите, само че направи неща които бяха доста реални и все пак неприсъщи за дезиро по простата причина, че пулта който сънувах не беше на Дезиро. Ениуей, имаше малко клавиятура със бутони и други бутони с лампи, той почна да ги натиска бързо все едно ги загрява един бутон натискаше по няколко пъти много бързо, след това слидващият и се чу двигателя как почна тихичко да гали ухото. Това той обясни, че са ТД, започна да обяснява за някакви легени при ТД с които се пълни гориво и как давал контролера веднъж до 100 и се събудих. Някои от нещата бяха доста нереални и невъзможни за Дезиро. Това което ме впечатли бяха тези бутони, които той натискаше продължително той ги "помпеше" се едно да се увери, че работят. ЕНиуей, сънят си е тъпичък, щото не е реален, половината неща, които той ми разказа не са така просто. Знам и от какво е породен - снощи до късно се борех с Дезирото във МСТС, защото не ми се показва , а си има всички файлове и аз така и не си обясних защо става така, че не се показва да му правя консист и явно от голямото ми желания за Дезиро сънувах него. :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Спомням си един път сънувах, че съм на гара Чб с дядо ми и щяхме да си ходим на село, но тъй като изпуснахме КПВ20232, знаехме, че в 10:20 има друг ПВ (извънреден) и щяхме да пътуваме с него. Отидохме ние на гарата и видяхме, че КПВ20232 не беше заминал, а беше аварирал и беше изпратен локомотив номер 45 109 (не знам дали има такъв) да изтегли ЕМВ до Мездра. Дойде локомотива, закачи се и тръгнаха... след около 30 секудни точно в изходните стрелки мотрисата дерайлира, но не се преобърна - просто колелата й излезнаха от релсите и останаха на баласта, а локомотива беше пострадал леко. Тъй като нямаше друг локомотив за нашия влак, 45 109 се откачи от мотрисата, която беше качена на релсите и изтеглена на друг коловоз, лок се закачи за нашия влак и потеглихме. Към спирка Реселец каточе ли предусетих, че нашия влак ще дерайлира и то ще има жертви. Погледнах през прозореца небето и видях,че е доста мрачно, след което се събудих целия облян в пот.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Някой знае ли какво значи?

Мнение от Labros »

Аз пък тази нощ сънувах,че ме гази влак...в момента в който ме удари се събудих.Ужас направо!А пък и нямам спомен от съня какво правя на линията...

Мнение от tiristor »

Аз тая нощ сънувах голяма простотия - зад блока ми има изоставена и ръждясала каросерия от Хюлиез. Ама цялата обрасла в храсти. Кога влизам вътре, виждам в кабината пулт на Дезиро :shock: Почвам да си играя с копчетата, натискам някакво голямо червено и вратите се залостват. И не мога да ги отворя. В тоя момент тегля един як ритник на пулта, при което се хлопва вратата на кабината и ме заключва вътре. Така се и събужам и целия треперя от ужас... :(
Изображение

Изображение
ВАГОН ако сънуваш, чака те път. Ако се возиш в него, пази се, има опасност да се разболееш. Ако гледаш празен вагон, няма да имаш печалбата, на която се надяваш. Ако е пълен, чака те допълнително работа. Ако е пътнически, ще ти се наложи да общуваш с неприятни хора. Ако е товарен, предстоят ти много неуредици и незначителни проблеми в работата.

ВАГОНЕТКА в съня означава предстояща неизвестност, множество неясноти в развоя на събитията около тебе.

ВЛАК (виж ВАГОН) ако видиш в съня си да се движи, значи делата ти се развиват успешно и скоро ще се радваш на резултатите им. Ако е неподвижен, работата ти в момента е в застой. Ако насън пътуваш във влак, чака те бърз напредък. Ако в съня си изпуснеш влак, значи изпускаш златен шанс или губиш късмета си. Ако пътуваш в първа класа, ще имаш луксозна придобивка, ако обаче пътуваш в първа класа, но нямаш билет, значи мамиш себе си или другите. Ако пътуваш във втора класа, време е да се отърсиш от комплексите си. Ако насън бързаш за влак, ще получиш новини, а ако тичаш със или след влак, значи ще бъдеш изоставен от любим човек или пък съществено ще изоставаш в работата си. Ако насън видиш или участваш във влакова катастрофа, начинанията ти ще претърпят крушение. Ако видиш как влак прегазва човек, значи трябва да споделиш с някого проблемите си или мислите, които те терзаят, защото иначе те ще те смажат.

Мнение от rexkos »

Тази нощ сънувах един малко особен жепейски сън.
Така, значи вървях по някаква си линия близо до Аерогара София, но това не беше съществуващата (реално) линия от Пдр до Ву. Въпреки, че състоянието на линията, която сънувах не изглеждаше зле, бях сигурен че е закрита за всякакво движение на влакове. Изневиделица покрай мен профуча Р-ка (или по-точно 44 120) с фургон и 5-6 сини вагона 47-ма серия. Много ми стана интересно откъде се появи този влак, но така и не разбрах.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация