Извинявам се за въпроса и не знам дали отговаря на темата , но вчера като пътувах от Слв - Бургас с 3621 по 3та на входните стрелки на гара Д.Езерово видях линия отклоняваща се на дясно но без КМ , имаше сфетофор но нямаше светлини , стълбовете бяха много наклонени ! Общо взето това до колкото можах да видя Някой може ли да каже каде води тази линия и всъщност използва ли се вече от някой Дизел или не
Използва се, това е клона до металургичния комбинат край село Дебелт! Има движение почти всеки ден, скоростта е висока (за индустриален клон) 80км/ч.....
80км/ч за индустриален клон е недопустимо! Освен да е със статут на междугарие, защото по всички клонове максималната скорост е 40 или пък от комбината да карат с 80 на своя глава.
ПОРУЧИК РЖЕВСКИЙ Как-то раз поручик Ржевский, мирно лежа на верхней полке несущегося по степи общего вагона подслушал разговор двух дам из соседнего купе: Милочка ! Что вы делаете ! Hикогда не
В бакалее: Дайте мне руководящую селедку ! Какую такую "руководящую" ? А вон ту - жирную, толстую, без головы ! Возьмите, товарищ продавец, назад ваш веер. Он сломался в первый же день.
Последно промяна от марковІ на Нед Дек 20, 2009 11:41 pm, променено общо 2 пъти.
Мисля , че точно този клон бе доста интересен - така проектиран , че да не се влиза в гара Д. Езерово.По този начин влак , идващ от Вая , ако има направление към Бургас , се отклонява в източна посока , а такъв към Карнобат - в западна , без изобщо да минава през гарата.Чудя се само стрелката (от това място се вижда Днз , но се минава покрай нея) , от която се разклоняваха тези две линни тип СОП ли е , или си имаше разделен пост в посока Вая.
VESO написа:Чудя се само стрелката (от това място се вижда Днз , но се минава покрай нея) , от която се разклоняваха тези две линни тип СОП ли е , или си имаше разделен пост в посока Вая.
Това цялото там е гара Долно езерово, няма никакви СОП-ове, разделни постове и заобикаляния на гари.
Това е една стара фотогалерия на гара Вая и района около нея , на която се натъкнах в Интернет.
Гледайки снимките на железния път , имам чувството , че това е линия с редовно пътническо и товарно движение , а не индустриален клон.
Депо Бургас няма зачислени 07-00-ци , службата там се носи от дизеловите серия 52-00 и 55-00.Наскоро обаче научих , че по този клон се подвизавали ТГМ и ТЕМ , някой знае ли нещо повече?