Администратор
Администратор
41 - 09

Мнение от Mario Evstatiev »

Днес си направих труда да се кача в обявената за музеен експонат машина 41 - 09. И какво установих там?!
Двете кабини са много зле. Мъдрят се прашасали ламаринени кутии, напомнящи, че това някога са били пултове. Кранмашинистите за директната спирачка са свалени, а тези за автоматичната още са си там(До кога не знам?). Контролерите за управление са абсолютно ограбени, като дори и воланите е задигнал някой. В едната кабина намерих остатъци от указателните табелки за контролера и реверсора, които ще заснема при възможност. В машинното помещение е абсолютна пустош. Само откъм непроходния коридор(който по нищо не би могъл да се познае) има остатъци от пневмотабло с два самотни ФВ на него. Как не са изчезнали функционните вентили никой не знае. От кабелаж и помен няма. Всичко е изскубано до последната жичка. По външната част няма какво да говориме, защото всички знаят вече за какво става дума - трагедия на колела :(
64.19

Мнение от rexkos »

41-09 "Поглед отвътре" :( :( :(

Изображение

Снимката я правих аз на 30.06, когато с KRAKOMOBILA ходихме в депото на трейнспотинг.
Гост
Гост

Мнение от Гост »

41-09 та това локомотив ли е :cry:

Мнение от rexkos »

KRAKOMOBILA написа:41-09 та това локомотив ли е :cry:
За съжаление вече е само празен кош, пълен с части на 41-09 (свойте), които вече са негодни за употреба. :(
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Чехите срещу заплащане ще го възтановят в оригиналният му вид :wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

За съжаление ще е толкова голямо това заплащане,че нашите "умни" глави никога няма да се съгласят.А да се остави такъв локомотив на произвола на съдбата,според мен е престъпление.
Администратор
Администратор

Плащането може и да е по - ниско стига да знаеме как да коткаме чехите :wink:
64.19
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Aко и дадеме 44 144.4 да си го сложат в музей,като най-строшен локомотив,ще ни оправят сички музеини Шкоди който имаме без пари :shock:
Администратор
Администратор

KRAKOMOBILA написа:Aко и дадеме 44 144.4 да си го сложат в музей,като най-строшен локомотив,ще ни оправят сички музеини Шкоди който имаме без пари :shock:
Добра идея :idea:

Машината с най - много 4-ки е най - строшената в БДЖ от серията 43Р. Въобще машината с най - много "най" в описанието си :lol:
Ако става въпрос, на добрите стари Иванки в Чехия със сигурност биха вдигнали паметник за дето са издеянили толкоз дълго на нашата дивашка и мизерна експлоатация и поддръжка.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Че какво и е на 144? Има страхотен реостат. Малко е удряна и правена, ама върви.
Администратор
Администратор

bdz46 написа:Че какво и е на 144? Има страхотен реостат. Малко е удряна и правена, ама върви.
Абе между нас казано "Какво не и е?", ама това е друга тема. Толкова е побългарена и недоправена, че сигурно би взела първа награда за ТНТМ, ако още ги имаше тия простотии от Комунизма :lol:
64.19
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Чувал съм от някой машинисти,че колкото пъти са се качвали на нея толкова пъти се е разваляла и била най-проклетата машина :lol:
Администратор
Администратор

KRAKOMOBILA написа:Чувал съм от някой машинисти,че колкото пъти са се качвали на нея толкова пъти се е разваляла и била най-проклетата машина :lol:
Не е проклета, просто е плод на нечие творчество, включено в конкурса ТНТМ(Техническо научно творчество на младежта) :lol:
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Преди седмица бях с нея и си вървеше на пушка.
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Надявам се да продължава така да въврви тогава(В началото помислих,че говориш за 41-09 :lol: )
Публикувай отговор

Обратно към “Електрически локомотиви серии 41 и 41М | Electric locomotives series 41 and 41M”

Информация